state of region amsterdam

Smart Logistics Hub: serial innovators

 

In november gaat de Smart Logistics Hub (SLH) van start met een serie sessies waarin innovatie in de logistiek centraal staat. Om de start te vieren geven we een gratis werkplek en drie lunchsessies weg. Tijdens, voor, maar ook na, de openingsweek biedt de hub deelnemers inspiratie en kennis van experts uit de logistiek.

 

De Smart Logistics Hub wordt dé hotspot en ontmoetingsplek op het gebied van vernieuwende logistiek rond de Westas in de Metropoolregio Amsterdam. Wij willen de logistieke wereld non-stop in contact brengen met innovatieve ideeën. Dat doen we met events, het huisvesten van start-ups en het helpen van studenten aan een inspirerende stage- of afstudeerplek. Partners van de SLH zijn onder meer Schiphol, Amsterdam Logistics Board en Dinalog Amsterdam.

Openingsweek

De openingsweek van 10 t/m 13 november heeft een bomvol programma met elke dag drie sessies over ondernemen en innovaties in de logistieke keten. We beginnen met twee logistieke innovators die vertellen hoe zij een nieuw idee ontwikkelden en uitwerkten tot een nieuw product.

  • Marcel van Schijndel bijt met de MXRP (het volautomatisch mixed palletiseer systeem) het spits af. Met de MXRP gooide hij hoge ogen gooide in de MKB Innovatie Top 100 van 2014.
  • Pieter Schalk van Transsmart zette een vergelijkbare prestatie neer.
  • Ook krijgt u in de openingsweek een introductie in het Canvas Business Model aan de hand van voorbeelden uit de logistiek. Canvas is een bruikbare methode om ideeën om te zetten in nieuwe business. Spreker is Harco van Hil, directeur van Great Strategy en specialist in het Business Model Canvas. Hij adviseerde tal van organisaties (ook in de logistiek).
  • Verder spreekt Eric-Mark Huitema, global manager smarter transportation bij IBM. Hij vertelt hoe IBM, als speler ‘van buiten’ zorgt voor innovatie in de logistiek en andere werelden.
  • De Smart Logistics Hub ligt aan de Westas. En dat is niet zonder reden. Wat biedt de Westas? Waar gaan we heen met het gebied? En hoe kunt u daar nu al van profiteren? Paul Jansen van SADC praat u bij.

Daarnaast kunt u nog veel meer verwachten in de openingsweek, die wordt afgesloten met een openingscongres.

 

Win gratis office space

Onder de innovatieve start-ups in de logistiek verloot de SLH één gratis werkplek voor één persoon voor een jaar. Ben je innovatief en wil je deel worden van de hub? Meld je aan. We geven de werkplek aan de start-up* die het beste past bij onze smart logisticsdoelstelling.

 

Hoe doe je mee?

1)    Mail ons (via m.baggelaar@elba-rec.nl) waarom jij de gratis werkplek moet winnen. Leg uit wat je doet en waarom dat relevant is voor de Smart Logistics Hub. Aan de uitwerking van je inzending worden geen eisen gesteld. Lengte, inhoud, medium, doe wat volgens jou de boodschap het beste overbrengt.

2)    Uit de inzendingen worden door het smart logisticsteam de vijf meest interessante ideeën uitgekozen.

3)    De vijf kandidaten presenteren zich op 13 november aan een jury (namen worden nog bekend gemaakt). De jury kiest die dag direct de winnaar.

 

Win een lunchsessie
Zoals gezegd, vieren we de opening met een week vol evenementen in de Smart Logistics Hub. Die bedenken we zelf, maar liever geven we jou het podium. Daarom geven we ook drie lunchsessies weg in de periode van 10 — 13 november. Daarin kun je bijvoorbeeld een idee presenteren of een workshop of masterclass geven.

 

Hoe doe je mee?
Wil je een lunchsessie verzorgen in de openingsweek van de Smart Logistics Hub: mail dan naar ons (via m.baggelaar@elba-rec.nl) waar je lunchsessie over gaat en waarom je die bij ons moet vertellen. De meest interessante ideeën nodigen we uit.

 

*We zoeken een start-up die maximaal 4 jaar en zich richt op smart logistics.

Geef een reactie