trucking cdm

Trucking CDM Schiphol Airport klaar voor ‘go live’

Een veelbelovend initiatief om de aan- en afvoer van luchtvracht op Schiphol te verbeteren is weer een stap verder. Samen met een groot aantal luchtvrachtbedrijven en vijf studenten van Hogeschool InHolland heeft Cargohub de implementatie voorbereid. Begin juli is fase 1 van het project afgerond. Nu kunnen de eerste stappen daadwerkelijk gezet worden. Doel is een zogenoemd Cross Chain Control Center (4C) waarin data gedeeld wordt om het luchtvrachtproces te optimaliseren onder het motto ‘wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen’. 

Het Trucking CDM 4C-project staat onder regie van Inholland Hogeschool te Haarlem. Tijdens de vergadering half juli hebben alle studenten een toelichting gegeven op hun onderzoek welke de afgelopen 6 maanden werd uitgevoerd bij dnata, Airbridge Cargo, Menzies, Wallenborn en Fast Forward Freight.  Met de onderzoeken werd de huidige situatie en gewenste situatie vanuit de positie afhandelaar, luchtvaartmaatschappij, transporteur en forwarding agent in kaart gebracht.

De studenten hebben met de opgeleverde onderzoeksrapporten een waardevolle bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van het Cross Chain Control Center en zijn allemaal met mooie eindcijfers afgestudeerd.

Eindconclusie onderzoek studenten trucking CDM

De samenvattende eindconclusie van het onderzoek is dat data deling voorwaardelijk is om procesoptimalisatie ten behoeve van het luchtvrachtproduct te kunnen realiseren. De vergadering werd dan ook afgesloten met een passend afsluitend spreekwoord ‘wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen’  Met gepaste trots is ook de video presentatie van het project Inholland Trucking CDM 4C gepresenteerd welke tot stand is gekomen in samenwerking met alle deelnemende partijen.

Video: Trucking CDM 4C data sharing platform

CargoHub Trucking CDM is to share relevant data and information between all stakeholders involved in the truck movement enabling them to make the best decisions to avoid delays. The platform contributes to and increased speed of air cargo transportation by road and offers proces efficiency for Road Feeders, Ground Handlers, Airlines, Forwarders and Airports.

Vervolg planning Trucking CDM

  • Start Go live en implementatie juli / augustus
  • Congres topsector Logistiek op 11 September 2021
  • Vervolgonderzoek Trucking CDM (Fase II, III en IV)
  • Subsidie trajecten

Meer informatie

CargoHub BV
W: www.cargohub.nl
E: support@cargohub.nl