state of region amsterdam

Twee toppers in vliegtuigmotoronderdelen naar Amsterdam

 

Twee van de meest vooraanstaande bedrijven ter wereld zijn neergestreken op een gedeelde locatie in de haven van Amsterdam. GE Aviation Materials en CFM Materials, een joint venture tussen General Electric en Safran Snecma, hebben zich gevestigd aan de Casablancaweg in het Atlaspark.

 

Beide bedrijven richten zich op de ontwikkeling en verkoop van vliegtuigmotoronderdelen voor commerciële en militaire luchtvaartindustrie. De vestiging aan de Casablancaweg verzorgt de verkoop en logistieke distributie van reserve-onderdelen. Gezien de nabijheid van Amsterdam Airport Schiphol en met KLM als een belangrijke afnemer, is de ligging in het Atlaspark ideaal. Daarnaast bieden de beschikbare achterlandverbindingen de mogelijkheid voor snel transport naar andere afnemers. 

 

GE Aviation Materials en CFM Materials zijn bedrijven die voorop lopen in technologische innovatie en Havenbedrijf Amsterdam is dan ook trots op deze toevoegingen aan de haven. Bovendien geeft de business van deze partijen ook een positieve impuls aan andere bedrijven. Zo wordt nauw samengewerkt met CEVA Logistics. Deze unieke supply chain dienstverlener verzorgt de logistieke distributie van de nieuwe aanwinsten. Het veilig vervoeren van vliegtuigmotoronderdelen vraagt om specialistische kennis waar het personeel van CEVA Logistics in kan voorzien. Dit samenwerkingsverband is een prachtig voorbeeld van de synergie die Havenbedrijf Amsterdam nastreeft en draagt bij aan het succes van de drie bedrijven. 

 

Bron: portofamsterdam.nl

Geef een reactie