Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Verkiezingsdebatten voor gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op 16 maart gaan de bewoners van de 32 gemeentes in de Metropoolregio Amsterdam naar de stembus voor nieuwe gemeenteraden. Belangrijke onderwerpen zijn onder meer de energietransitie in het kader van het klimaatdebat en in onze regio de luchtvaart. BNR Nieuwsradio houdt een serie debatten waar de ondernemer centraal staat. Waar kun je in de aanloop naar de verkiezingen deelnemen aan verkiezingsdebatten?

We hebben een selectie gemaakt van de verkiezingsdebatten van dit jaar. Deze lijst is niet volledig. Heb je een toevoeging, dan kunt u die mailen en voegen wij je debat toe aan de lijst.

  • 25 januari om 20:00 uur: Pakhuis De Zwijger in Amsterdam over logistieke uitdagingen van een korte voedselketen. Via livecast online te volgen.
  • 26 januari om 19:00 uur: Radio Aalsmeer start met een serie gesprekken met kandidaten.
  • 21 en 28 januari: De Pletterij in Haarlem organiseert in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen sinds april 2021 gesprekken met leden van de gemeenteraad die via een livecast te volgen zijn. Via het YouTube-kanaal van de Pletterij zijn eerdere debatten terug te kijken.
  • 4 februari om 20:00 uur: Pakhuis De Zwijger in Amsterdam over de toekomst van onze workforce, debat over het onderwijs in Amsterdam. Via livecast online te volgen.
  • 23 februari: De Balie in Amsterdam over de toekomst van onze economie. Op 8, 15 en 22 februari organiseert De Balie 1-op-1-debatten met kandidaat-gemeenteraadsleden van de diverse partijen.
  • 2, 9 en 14 maart om 19:00 uur: serie debatten van de gemeente Aalsmeer i.s.m. Radio Aalsmeer.

Terugkijken

  • In Pakhuis De Zwijger in Amsterdam was op 11 januari een verkiezingsdebat. Dit kun je online terugkijken.

BNR Nieuwsradio

BNR trapt op 1 februari een serie van acht verkiezingsdebatten af met een voorbeschouwing. Op 8 februari staat de energietransitie centraal in een uitzending met als titel ‘Wind, zon, waterstof of kernenergie: waar wordt u warm van?’. Nederland Innovatieland komt aan bod op 4 maart en de luchtvaart op 8 maart. De laatste twee uitzendingen op respectievelijk 12 en 15 maart gaan over de toekomst van het wegverkeer en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Overige media

Lokale media brengen uiteraard geregeld nieuws over de gemeenteraadsverkiezingen. Data voor debatten waren half januari niet bekend.

Speciaal voor ondernemers

MKB-Nederland en VNO NCW hebben een manifest opgesteld, of een handreiking aan gemeenteraden, met de speerpunten voor beleid voor een goed ondernemersklimaat.