state of region amsterdam

Walther Ploos van Amstel per 1 september 2014 benoemd tot Lector City Logistiek

Walther Ploos van Amstel is vanaf 1 september 2014 lector City Logistiek in het onderzoeksprogramma Logistiek van de Hogeschool van Amsterdam.
 
Walther Ploos van Amstel heeft zowel in de hoger onderwijswereld als in het bedrijfsleven een brede ervaring in zijn vakgebied Logistiek. Hij is afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de Universiteit van Tilburg en promoveerde in 2002 aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op een onderzoek naar logistieke organisatie. Daarnaast was Walther Ploos van Amstel deeltijd hoogleraar Logistiek aan de Nederlandse Defensie Academie. Doceren deed hij al eerder — en momenteel – aan de HvA en verder onder meer aan TIAS Nimbas, Universiteit Maastricht, Universiteit van Amsterdam, Antwerps Business School, Universiteit van Gent/Vlerick School of Management en Vrije Universiteit in Amsterdam.

In het het bedrijfsleven was Walther Ploos van Amstel logistiek adviseur bij onder andere bij KPMG Consulting, CapGemini en TNO. Hij is auteur van een groot aantal boeken en voorzitter van de jury van de Nederlandse Logistiek prijs van de vLm, expert bij IMCC, geassocieerd lid van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur. Tot slot is hij betrokken bij de ontwikkeling van opleidingen bij LOI. 
 
De HvA heeft er vertrouwen in dat Walther Ploos van Amstel met zijn expertise en ervaring van grote meerwaarde zal zijn voor het onderzoek naar City Logistiek.

Geef een reactie