regeerakkoord metropoolregio amsterdam

Wind is alles! Opening Windlab en samenwerking Eneco en Havenbedrijf Amsterdam

In een land als Nederland is er één ding nooit op: de wind! Dinsdag 12 mei opende Eneco het WindLab op de Accraweg in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Energiebedrijf Eneco en Havenbedrijf Amsterdam tekenden bovendien een overeenkomst voor strategische samenwerking.

 

Strategische samenwerking

Energiebedrijf Eneco en Havenbedrijf Amsterdam gaan samenwerken op het gebied van onderzoek, kennisuitbreiding en gezamenlijke projecten in het Amsterdamse havengebied. Reden voor die samenwerking is de veranderende energievoorziening.

Ecosystemen, decentrale opwekking en innovatie vereisen nieuwe vormen van samenwerking.

 

 

Windlab geopend

Het WindLab werd geopend door wereldkampioen kitesurfen Kevin Langeree en een leerling van groep 8 van basisschool de Ark uit Nieuw-Vennep. Leerlingen kunnen in het WindLab een les over windenergie volgen en een diploma windspecialist halen. Jongeren komen zo op een leuke manier in aanraking met duurzame energie en dat is dan ook het doel.

 

Wind is alles!

Volgens kitesurfer Langeree is wind alles. Nederland is een ideaal kitesurfland want er staat altijd wind. 1 windmolen voorziet circa 2000 huishoudens van energie.

 

Geef een antwoord