state region amsterdam

Albert Heijn investeert in distributiecentrum van de toekomst

Albert Heijn gaat investeren in een gemechaniseerd distributiecentrum voor houdbare producten. Door in dezelfde ruimte meer capaciteit te creëren kan Albert Heijn nog beter voorzien in de toekomstige vraag van klanten en winkels efficiënter beleveren. De kwaliteit van werken in het distributiecentrum verbetert omdat machines het zware handmatige werk overnemen. Het eerste gemechaniseerde distributiecentrum houdbaar komt op het terrein van het regionale distributiecentrum in Zaandam te staan en is naar verwachting eind 2017 klaar. Vanderlande levert de mechanisatieoplossing.

 

De afgelopen jaren is het aantal Albert Heijn winkels, de online verkoop en het assortiment gegroeid. Albert Heijn investeert daarom in het eerste gemechaniseerde regionale distributiecentrum (RDC) in Zaandam voor houdbare producten. Vrijwel het complete regionale assortiment houdbaar wordt vanaf ontvangst tot laden gemechaniseerd. Met de mechanisatie worden meer producten verwerkt in dezelfde ruimte, waardoor Albert Heijn ook in de toekomst kan voldoen aan de vraag van klanten. Daarnaast zorgt de gemechaniseerde oplossing voor een beperking van het benodigde transport omdat producten optimaal gestapeld worden. Een ander voordeel is dat producten uit dezelfde productgroepen bij elkaar worden geleverd, zodat winkelmedewerkers gemakkelijker de schappen kunnen vullen.

 

Voor medewerkers in het distributiecentrum betekent de mechanisatie dat de kwaliteit van het werk verbetert omdat machines het zware handmatige werk overnemen. In verband met de gevolgen van mechanisatie voor medewerkers, is met de vakbonden een Sociaal Kader opgesteld. Voor vaste medewerkers van AH Logistics geldt een baangarantie.

 

Op het terrein van het RDC in Zaandam wordt een nieuwe hal gebouwd voor de gemechaniseerde opstelling. Vanderlande, een wereldwijde speler op het gebied van geautomatiseerde systemen en diensten ter verbetering van logistieke processen en prestaties, is geselecteerd om de mechanisatieoplossing te leveren. Albert Heijn tekent met deze partij een memorandum of understanding voor een gedetailleerd ontwerp. Na een succesvolle oplevering hiervan sluit Albert Heijn een definitief contract met Vanderlande. Het gaat vooralsnog om één gemechaniseerd distributiecentrum, dat levert aan zo’n driehonderd winkels.

Geef een reactie