state region amsterdam

Recordaantal passagiers Schiphol

 

Schiphol heeft het afgelopen jaar het recordaantal van 52,5 miljoen passagiers verwerkt. Dit betekent een stijging van 3%. Het vrachtvervoer via Schiphol steeg met 3,5%. 

 

Deze voorlopige vervoerscijfers maakte Jos Nijhuis, president-directeur van Schiphol Group, maandagmiddag bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de luchthaven.

Vracht liet vanaf augustus een groei zien en kwam uit op ruim 1,5 miljoen ton, een groei van 3,5 procent. Het aantal vliegtuigbewegingen in 2013 steeg met 0,5 procent naar bijna 426.000. Het aantal directe bestemmingen vanaf Schiphol steeg van 317 naar 323. “Ondanks de positieve cijfers blijft het belangrijk om de internationale concurrentiepositie van de Mainport Schiphol te borgen. De komende drie jaar investeren we daarom 1,5 miljard euro om Europe’s Preferred Airport te blijven”, zei Nijhuis.

In 2013 startte Schiphol met de verbouwing voor de overgang van decentrale naar centrale security in de gehele terminal. Door deze aanpassing moet het passagierscomfort toenemen en het boardingproces efficiënter verlopen. 

Ook wordt het aantal securitylanes bij vertrekhal 1 (doorgang Schengenvluchten) verdubbeld en klantvriendelijker gemaakt. Deze werkzaamheden zijn 5 januari gestart, aldus Schiphol

 

Bron: Zakenreisnieuws.nl

 

Geef een reactie