state region amsterdam

Vailog start samenwerking met Schiphol Trade Park

 

Vernieuwend logistiek concept landt vlak bij Schiphol

Vailog en Schiphol Trade Park ondertekenden vandaag een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van een innovatief, energieneutraal, logistiek concept op Schiphol Trade Park.

 

Vailog is een internationale ontwikkelaar uit Milaan, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistiek vastgoed. Vailog is actief in China, Frankrijk, Nederland en marktleider in Italië. Schiphol Trade Park is de nieuwe multimodale werklocatie aan de A4, vlak bij Schiphol. De ontwikkeling en verkoop worden gedaan door SADC; de gebiedsontwikkelaar van hoogwaardige werklocaties rondom Schiphol en in de metropoolregio Amsterdam.

 

Energieneutraal, meerlaags logistiek centrum

Vailog en Schiphol Trade Park gaan het komende half jaar samen verder met het ontwikkelen van een nieuw, drielaags logistiek centrum. Dit nieuwe concept wordt energieneutraal en geschikt voor alle soorten van transport. Daarmee past het uitstekend op deze duurzame locatie in de directe nabijheid van Schiphol. Het concept is voor de gebruikers kostenbesparend door de mogelijkheid tot combinatie van verschillende logistieke activiteiten. Ook het delen van voorzieningen draagt hieraan bij. Tevens is dit concept uitermate geschikt voor de verdere ketenintegratie in logistieke processen.

[Hier afbeelding plaatsen: Vailog meerlaags logistiek concept.jpg].

 

Schiphol Trade Park

Schiphol Trade Park is de nieuwe, duurzame werklocatie voor internationale handel en innovatieve logistiek aan de A4 bij Schiphol. Deze locatie heeft een eigen op- en afrit aan de A4 en is vooral bijzonder door de strategische centrale ligging: tussen de Metropoolregio Amsterdam en regio’s Haaglanden en Leiden en op steenworp afstand van Schiphol. Multimodale bereikbaarheid maakt deze locatie geschikt voor alle vormen van logistiek via weg, lucht, water en spoor met een rechtstreekse logistieke verbinding met het luchthavenplatform van Schiphol en een snelle verbinding via de A5 naar de haven van Amsterdam. In 2014 start de uitgifte van de eerste 15 hectare.

 

Markconsultatie

Vailog en Schiphol Trade Park willen met de ontwikkeling van het logistieke centrum inspelen op de huidige behoeften van de transport- en logistiekmarkt, mede door een bijdrage te leveren aan de oplossing voor de steeds stringenter wordende milieueisen die worden gesteld aan de logistieke dienstverleners. In samenwerking met Jones Lang LaSalle en specialisten uit de sector worden vanaf het najaar van 2013 marktconsultaties georganiseerd om nader zicht te krijgen op de behoeftes in de sector. Vailog daagt hiermee de markt ook uit om na te denken over door te voeren procesinnovaties. Op die manier kan het centrum ontwikkeld en gerealiseerd worden op basis van de nieuwste eisen en wensen van de logistieke markt.

 

Geïnteresseerden die willen deelnemen aan deze marktconsultaties kunnen zich melden bij Aad Lafeber van SADC via info@sadc.nl

Geef een reactie