CO2meter

Bereken de kosten voor laadplein op eigen terrein met de tool Laadplein Kostenmodel

Steeds meer bedrijven stappen over op elektrisch voertuigen. Deze voertuigen moeten efficiënt kunnen laden. Een laadplein op je eigen bedrijventerrein is makkelijk en efficiënt, maar brengt ook kosten met zich mee. Wil je weten wat de komende 10 jaar ongeveer de kosten zijn om een laadplein voor je elektrische voertuigen te realiseren én te onderhouden? Vul dan de vernieuwde TCO (Total Cost of Ownership)-tool Laadplein Kostenmodel in.

Bron: NAL.

Om de berekening te kunnen maken, moet je eerst je vloot samenstellen. Dit doe je door het (beoogde) aantal elektrische voertuigen en hun inzet in te vullen. Op basis hiervan berekent de tool de totale energievraag van je wagenpark, de maximale extra belasting op het net (vermogenspiek) en het totaal aantal benodigde laadpunten. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om de kosten voor het laadplein te bepalen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen investeringskosten en operationele kosten. Ook nemen we de kosten van een eventueel noodzakelijke verzwaring van de bedrijfsaansluiting op het publieke net mee. Ondanks toepassingen van slim laden lijkt het er op dat deze stap al snel gemaakt moet worden.

De TCO-tool Laadplein Kostenmodel (tekst loopt door onder afbeelding)

De tool geeft je snel en eenvoudig een indicatie van de kosten die je de komende tien jaar kwijt bent. Aangezien (energie)prijzen flexibel zijn wordt de tool meerdere keren per jaar geüpdatet.

Meer weten?

Wil je aan de slag met de vernieuwde TCO-tool, kijk dan snel op Laadplein Kostenmodel.

Informatiebijeenkomsten overstappen op elektrisch

Ben jij een ondernemer met een eigen wagenpark? Wil jij weten hoe je het beste over kunt stappen op duurzaam en uitstootvrij vervoer? Kom dan naar een NAL informatiebijeenkomst in jouw regio. 

  • NAL regio Noordwest (provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland), 5 oktober Locatie: TSN Groen Houten. 
  • NAL regio Zuid (provincies Noord-Brabant en Limburg), 10-12 oktober tijdens Ecomobiel. Locatie: Brabanthallen (nog niet definitief bevestigd) 
  • NAL regio Zuidwest (provincies Zuid-Holland en Zeeland), 22 november tijdens Lean & Green summit. Locatie: Rotterdam. 
  • NAL regio Zuidwest, 7 december vanaf 15.00 uur tijdens het Jaarcongres Zeeland Connect. Locatie: Middelburg 

Zet de datum van de sessie bij jou in de buurt alvast in je agenda! Meer informatie vind je in de kalender

De kennissessie ‘Op weg naar elektrisch rijden’ is een samenwerking van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL), NAL-regio’s, Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL), TLN, evofenedex, ElaadNL, Connekt en Lean&Green.