handreiking elektriciteitsopslag

Webinar Handreiking vergunningverlening elektriciteitsopslagsystemen

  • Datum: 17 sep 2024
  • Tijd: 14:00 - 15:30 uur
  • Locatie: Online, graag aanmelden
  • Aanmelden

Duurzaam opgewekte elektriciteit opslaan in batterijen kan een belangrijke bijdrage leveren aan onze duurzame energievoorziening. Bent u namens een gemeente of provincie betrokken bij vergunningen voor dit soort elektriciteitsopslagsystemen? In dit webinar hoort u hoe u initiatieven voor deze systemen toetst en beoordeelt.

Bron: RVO. Foto: Pixabay.com/Geralt.

In de toekomst komt onze elektriciteitsproductie voor een groot deel uit verschillende duurzame bronnen, zoals wind en zon. Om onze energievoorziening stabiel te houden, is meer flexibiliteit nodig. Dat kan bijvoorbeeld door elektriciteit op te slaan in een batterij, om deze op een later moment te gebruiken.

Wat kunt u verwachten?

In dit webinar vertellen we hoe u als decentrale overheid de opslagmogelijkheden het beste gebruikt: door te sturen op de locatie en omvang van elektriciteitsopslag in uw regio. Maar hoe beoordeelt u nu een vergunningsaanvraag voor elektriciteitsopslagsystemen? Hiervoor ontwikkelden wij een handreiking. De inhoud hiervan bespreken we in dit webinar.

Hulp bij vergunningverlening

De handreiking helpt u bij het proces van vergunningverlening. In deze handreiking hebben wij bestaande informatie samengevoegd. Het geeft u handvatten voor het toetsen en beoordelen van initiatieven voor elektriciteitsopslagsystemen.

Voor wie?

  • Bent u beleidsmaker en/of planopsteller? Krijg inzicht in de afwegingen die u moet maken.
  • Bent u vergunningverlener? Vind sneller uw weg naar de juiste informatie bij de beoordeling van concrete initiatieven.

Meldt u zich ook aan?

Hebben wij uw interesse gewekt? Wilt u meer weten over de mogelijkheden om als decentrale overheid te sturen op de locatie en omvang van elektriciteitsopslag in uw regio? Meld u dan nu aan.