state region amsterdam

Wie zit waar in de Metropoolregio Amsterdam

Ooit gehoord van de Metropoolregio Amsterdam? Als regelmatig bezoeker van dit logistieke platform waarschijnlijk wel. De Metropoolregio Amsterdam (MRA) wordt door veel bestuurlijke instanties zoals de Amsterdam Logistics Board gebruikt. Maar weet u ook welke gebied de Metropoolregio Amsterdam omspant. Dinalogamsterdam.nl heeft het voor u in kaart gebracht.

 

Van IJmuiden tot Bussum, van Edam-Volendam tot Nieuw-Vennep en van Haarlem tot Lelystad. De MRA beslaat 36 gemeenten in de noordelijke Randstad — waarvan alleen Haarlemmermeer al 21 dorpskernen heeft —, de provincies Noord-Holland en Flevoland en de Stadsregio Amsterdam. Een enorm gebied waarin een talloze bedrijven, professionals, onderzoeksinstellingen en overheden actief zijn in en met de logistiek.

Wie zit Waar
Onder de noemer Wie zit Waar kunt u nu op een kaartje zien waaruit de MRA bestaat. Ook zijn de geregistreerde bezoekers van Dinalogamsterdam.nl op basis van geodata in het kaartje opgenomen. U kunt er eenvoudig collega-ondernemers vinden die actief zijn in de logistiek. Of kennisinstellingen die u een logistieke vraag kunt voorleggen, zoals de Hogeschool van Amsterdam. Ons bestand is dynamisch en groeit met de dag. Daarbij kunt u ons helpen, door Dinalogamsterdam.nl onder de aandacht te brengen bij collega’s en werknemers.

Waarom MRA

In onderzoeken, tijdens symposia en seminars, maar ook tijdens bestuurlijk overleg wordt regelmatig gesproken over de MRA als één gebied. De achterliggende gedachte is dat er in een drukbevolkte regio geen ruimte is voor solo-optreden, maar dat partijen de krachten op sommige terreinen beter kunnen bundelen. De internationale concurrentie is stevig en als onze al hoogontwikkelde economie verder wil groeien (onder meer via innovatie) en de bereikbaarheid en leefbaarheid wil kunnen garanderen, dan is samenwerking onmisbaar. Vooral op het ruimtelijk-economische vlak wordt de MRA als één regio benaderd. Maar ook op gebieden als innovatie in de logistiek en onderwijs is er samenwerking.

 

Bron: Anke Hoets — Dinalog Amsterdam.

Geef een reactie