state region amsterdam

Boegpraat deel 3: podast over energietransitie in de Amsterdamse haven

In 2025 willen we een toonaangevende Europese zeehaven zijn, die voorop loopt in de transitie naar een duurzame samenleving. Omdat we dit niet alleen kunnen én willen zoeken we hierbij de juiste partners. Zoals gevestigde klanten, leveranciers en overheden. En we vragen ze om hierover met ons in gesprek te gaan. De onderwerpen Schone Scheepvaart en Circulaire economie kwamen vorige afleveringen aan bod. Deze keer gaan we het hebben over de Energietransitie. En jij kunt meeluisteren. Want dit is Boegpraat, de podcast.

In een serie van vijf podcasts gaan we in gesprek over onze strategische doelen, ambities en plannen. Elke week ontvang je direct de link naar de nieuwe podcast in jouw mailbox.

Aflevering 3: In transitie: van fossiel naar niet-fossiel, met Peter Vucins en Didier de Beaumont

In de derde aflevering van Boegpraat gaan we in gesprek over de Energietransitie. Een transitie die we willen versnellen. Maar sluit deze ambitie wel aan bij die van onze klanten, de terminals in de haven? En op welke manier bundelen we de krachten om de overgang naar duurzame energie voor elkaar te krijgen?

Didier de Beaumont, Commercial Manager Energy bij Port of Amsterdam ziet gelukkig heel veel samenwerkingen in de haven ontstaan. Peter Vucins, Director EMEA bij GPS sluit hier helemaal bij aan: “We hebben elkaar nodig in deze transitie. Geen enkel bedrijf kan het zelf, we moeten samenwerken”.

 

Geef een reactie