Britse Seajacks breidt offshore in Amsterdamse havenregio uit

 
Seajacks is een (Britse) rederij met diverse werkschepen. Het bedrijf breidt de offshore-activiteiten met de laatste aanwinst, de Scylla, gemaakt door Samsung Heavy Industries. Op 14 maart had het schip de maiden call in IJmuiden.

De Seajacks Scylla is een nieuw installatie- en werkschip dat gemaakt is voor de olie en gas en offshore wind markt. Het schip is maar liefst 139 meter lang. Gezien de ontwikkelingen met name in de offshore wind markt, worden de schepen steeds groter en verder uitgerust om de steeds zwaardere gewichten te tillen en te installeren. Het schip kan worden aangepast aan het project waar ze voor werkt. Dat is ook de reden dat ze nu in IJmuiden ligt. Haar eerste klus is de installatie van funderingen (monopiles) voor het Duitse offshore wind park Veja Mate. Daarvoor gaat ze 67 funderingen installeren, ieder zwaarder dan 1300 ton. Om deze funderingen gecontroleerd en recht te installeren, maken ze gebruik van een monopile gripper. Deze gripper begeleidt de fundering als ze in de zeebodem geheid wordt en is gemaakt door Breman Offshore in IJmuiden. Andere Seajacks-schepen zijn geen onbekende in het Noordzeekanaalgebied. Zo zijn werkschepen Kraken, Leviathan en Zaratan in Amsterdam geweest voor aanpassingen bij Damen Shipyard & Conversion.
Amsterdamse havenregio is een belangrijke internationale logistieke hub. Het is een ideale locatie voor off shore activiteiten door de geografische ligging, beschikbare ruimte en de aanwezige bedrijven met de nodige expertise.
Bron: Port of Amsterdam

Geef een reactie