state region amsterdam

De openingsweek van de Smart Logistics Hub is een traktatie waard!

We openen die Smart Logistics Hub maar één keer en dat vieren we. En dat doen we door een gratis werkplek weg te geven én we geven drie lunchsessies weg.

 

De Smart Logistics Hub wordt dé hotspot en ontmoetingsplek op het gebied van vernieuwende logistiek in de Westas. Wij willen de logistieke wereld non-stop in contact brengen met innovatieve ideeën. Dat doen door het organiseren van events, door studenten een inspirerende stage- of afstudeerplek te bieden en door startups te huisvesten. We werken met vooraanstaande partners als Schiphol, de Amsterdam Logistics Board en Dinalog Amsterdam.

 

Win een gratis werkplek

Is jouw start-up op een innovatieve manier bezig met logistiek? En wil je deel worden van onze hub? Doe dan mee aan onze wedstrijd. We geven de werkplek aan de startup* die het beste past bij de Smart-Logistics-doelstelling waar we als hub voor staan.

 

Hoe doe je mee?

1)     Mail ons (via m.baggelaar@elba-rec.nl) waarom jij de gratis plek moet winnen. Leg uit wat je doet en waarom dat relevant is voor de Smart Logistics Hub. Aan de vorm van de inzending worden geen eisen gesteld. Lengte, inhoud, medium, doe wat je goed acht.

2)     Uit de inzendingen worden door het Smart-Logistics-team de vijf meest interessante ideeën uitgekozen.

3)     Deze presenteren zich op 13 november aan een jury (namen worden nog bekend gemaakt). Deze jury kiest direct de winnaar.

 

Win een lunchsessie

Zoals gezegd, vieren we de opening met een week vol evenementen in onze Smart Logistics Hub. Die bedenken we zelf, maar nog veel liever geven we u het podium. Daarom geven we graag drie lunchsessies weg tijdens de openingsweek van onze hub (10 — 13 november).

 

Hoe doe je mee?
Wil jij een lunchsessie verzorgen tijdens de openingsweek van de Smart Logistics Hub: mail dan naar ons (via m.baggelaar@elba-rec.nl) waar je lunchsessie over gaat en waarom je die bij ons moet vertellen. De meest interessante ideeën nodigen we uit.

 

Openingsweek

Het programma voor de openingsweek van 10 t/m 13 november zit bomvol. Zo beginnen we de openingsweek met met twee innovatie spelers op de logistieke markt die vertellen hoe zij tot een inspirerend idee kwamen en hoe ze dat idee hebben uitgewerkt tot een nieuw product. We hebben hiervoor uitgenodigd Marcel van Schijndel die de MXRP ontwikkelde (de volautomatisch mixed palletiseer ) waarmee hij hoge ogen gooide in de MKB Innovatie Top 100 van 2014. En Pieter Schalk die met zijn bedrijf Transsmart hetzelfde bereikte.

 

Harco van Hil, directeur van Great Strategy, is gespecialiseerd in het Business Model Canvas. Dit is een zeer bruikbare methode om nieuwe ideeën te vormen tot nieuwe business. Hij adviseerde tal van organisaties (ook in de logistiek) over en met het Business Model Canvas. In de openingsweek krijgt u een introductie in het Canvas aan de hand van voorbeelden uit de logistiek. Een andere spreker is Eric-Mark Huitema, global manager smarter transportation bij IBM. Hij vertelt hoe IBM, als speler ‘van buiten’ zorgt voor innovatie van de logistiek wereld (en tal van andere werelden).

 

De Smart Logistics Hub ligt middenin de Westas. En dat is niet zonder reden. Wat biedt de Westas? Waar gaat het heen? En hoe kunt u daar nu al van profiteren? Paul Jansen van SADC praat u hierover bij. Daarnaast kunt u nog veel meer verwachten in de openingsweek, die wordt afgesloten met een openingscongres.

 

*We zoeken een start-up die niet langer bestaat dan 4 jaar en zich richt op Smart Logistics.

Geef een reactie