state region amsterdam

Digitale platform voor vrachtpapieren Transfollow officieel gelanceerd

TransFollow, het platform waarop vrachtgegevens zijn gedigitaliseerd, is vandaag officieel gelanceerd op de BedrijfsautoRAI in Amsterdam. Dit digitale platform is ontwikkeld op initiatief van TLN en EVO. Arthur van Dijk (TLN) en Machiel van der Kuijl (EVO) deponeerden symbolisch een stapel papieren vrachtbrieven in de papiervernietiger.

 

TransFollow is de nieuwe digitale standaard ontwikkeld door verladers, vervoerders en ontvangers. De bedoeling is dat het systeem een eind maakt aan inefficiënties in afleverprocessen.

 

 

Het digitaliseren van vrachtbrieven, verzendlijsten en pakbonnen levert vele honderden miljoenen euro’s op aan kostenbesparing, waardevolle informatie over zendingen én een snellere afwikkeling van transacties.

 

TransFollow, ook wel de digitale vrachtbrief genoemd, moet een einde maken aan de huidige papieren rompslomp. TransFollow is ontwikkeld door Beurtvaartadres, dat gelieerd is aan EVO en TLN.

 

TransFollow startte met een bèta-versie met een beperkt aantal gebruikers. Deze periode werd gebruikt om door praktijkervaring verbeteringen te signaleren. Met de officiële lancering is TransFollow nu voor iedereen beschikbaar geworden.

 

Bron: EVO.nl

 

Geef een reactie