Douane lanceert gratis eZine met in eerste nummer portret van douanemedewerker op Schiphol

Voor iedereen die in zijn dagelijkse werk te maken heeft met de Douane of douanezaken, is er nu de digitale kwartaaluitgave Douane inZicht. Dit e-zine houdt lezers op de hoogte van ontwikkelingen binnen Douane Nederland die van belang zijn voor overheid en bedrijfsleven.

 

Het eerste nummer van Douane inZicht staat stil bij onder meer de Union Customs Code (UCC), de nieuwe Europese douanewetgeving die volgend jaar van kracht wordt. Wat betekent de komst van deze UCC voor Nederlandse ondernemers, en hoe kunnen zij zich er op voorbereiden? Verder is er aandacht voor de Inspiratiebundel AEO, die bedrijven helpt méér te halen uit hun status van Authorised Economic Operator. Ook de master Customs & Supply Chain Compliance wordt belicht, een unieke academische opleiding voor het douanevak, die evengoed plaats biedt aan studenten uit de private sector.

 

Douane inZicht kent een aantal vaste rubrieken. Zoals ‘inActie’, waarin deze keer een medewerker van de Douane wordt gevolgd die op luchthaven Schiphol toezicht houdt op de naleving van sanctiemaatregelen tegen Rusland. De rubriek ‘inCijfers’ maakt telkens een werkproces van de Douane inzichtelijk aan de hand van statistische feiten. Zo wordt ditmaal (bijna) alles verteld over douanecontroles bij koeriersbedrijven.

Geef een reactie