evofenedex masterclass

evofenedex masterclass over succesvol veranderen en innoveren in handel & logistiek

In de masterclass ‘Succesvol veranderen: maar hoe dan?’ 11 oktober helpt evofenedex ondernemers op weg om het beste uit verandering en innovatie te halen. We nemen je mee langs de grootste ontwikkelingen binnen de handel en logistiek van de komende jaren. Welke impact hebben deze op jouw organisatie en functie? En nog belangrijker: hoe ga je daarmee om? 

Bron: evofenedex.

LET OP: deze masterclass is voor leden van evofenedex!

De wereld van handel en logistiek verandert. Duurzaam ondernemen is in opmars, kwalitatief goed personeel is schaars en nieuwe technologieën technologische ontwikkelingen bieden mogelijkheden om steeds sneller, slimmer en betrouwbaarder te werken. Daarnaast zijn de eisen van klanten en leveranciers aan het verschuiven. 

Als ondernemer kan je volop kansen zien in deze ontwikkelingen, maar soms kost het veel moeite om voldoende tijd, geld en kennis vrij te maken om daadwerkelijk met de veranderde omgeving om aan de slag te gaan en innovatie goed op de agenda te zetten in je organisatie. Veranderen en innoveren is niet makkelijk; zeker als mkb’er loop je al snel tegen uitdagingen aan. Maar ook met kleine stapjes kan je succesvol veranderen en innoveren.

Een goed team samenstellen

Veranderen wordt vaak gezien als iets negatiefs en moeilijks. Dit is ook de reden waarom veel projecten mislukken. Tijdens de masterclass geven twee experts op het gebied van project- en verandermanagement je handvaten om veranderingen te laten slagen. Hoe kies je voor de juiste aanpassingen? Hoe zorg je ervoor dat iedereen overtuigd is van de noodzaak en hiermee de weerstand wordt verkleind? En hoe stel je een goed team samen? Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die tijdens de masterclass de revue passeren.

Voor een succesvolle verandering zijn de vijf aspecten visie, structuur, technologie, de mens en cultuur van belang. Als er een niet duidelijk is kan je project uitmonden in chaos, frustratie of weerstand. Als projectleider moet je er dus voor zorgen dat deze vijf aspecten voor iedereen in de organisatie helder zijn. Daarnaast is er soms onduidelijkheid over de rollen binnen een verandering. Als projectleider ben jij verantwoordelijk voor succesvolle veranderingen. Maar zonder ondersteuning van de opdrachtgever wordt het lastig. De opdrachtgever moet net zo betrokken zijn bij het project en draagvlak onder het personeel creëren. Alleen zo kan een projectleider zijn collega’s meekrijgen in de veranderingen.

Meld je gratis aan

Zet jouw organisatie in de ‘verandermodus’ en meld je gratis aan voor de masterclass op 11 oktober in Zoetermeer. De masterclass wordt geleid door twee experts op het gebied van project- en verandermanagement: Charles Willemsen en Rinze Bredschneijder. Dit doen zij zeker niet alleen vanuit de theorie, want ze hebben allebei hebben een brede en ruime ervaring als managers van logistieke teams bij productie- en handels bedrijven.