handelsmissie Ierland

Handelsmissie Ierland: Offshore wind, Groene Waterstof en Havenontwikkeling

Bent u actief op het gebied van (floating) offshore windenergie, groene waterstof of havenontwikkeling? En wilt u meer weten over de zakelijke kansen in Ierland? Neem dan van 11 tot en met 14 september deel aan de handelsmissie naar Ierland. Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, neemt ook deel aan deze missie.

Bron: RVO.nl.

De Ierse regering wil in 2030 5GW offshore wind operationeel hebben. Maar de potentie van offshore wind in Ierland is veel groter: na 2030 is dit mogelijk 70 – 100 GW.

Op korte termijn liggen er kansen voor bedrijven die de lokale supply chain helpen bij de aanleg van ‘bottom-fixed’ windparken en bij de ontwikkeling van de havens. Op langere termijn biedt het kansen voor sectoren die bezig zijn met floating offshore windenergie en de productie van groene waterstof.

De handelsmissie onderzoekt deze deelsectoren en helpt u bij het versterken van de samenwerking met de Ierse supply chain en Ierse ontwikkelaars.

Wat kunt u verwachten?

De handelsmissie gaat naar de zuidwestelijke regio van Ierland, vlakbij Cork. Het vierdaagse bezoek bestaat uit verschillende onderdelen.

  • U woont verschillende presentaties bij.
  • U neemt deel aan locatiebezoeken.
  • U neemt deel aan matchmaking en zakenlunches en -diners.
  • U krijgt actuele inzichten over de Ierse windsector.
  • U versterkt uw positie op de Ierse markt.

Deelname en kosten

Meld u aan voor deze missie. Dit kan tot uiterlijk 15 juli.
Maak tijdens uw aanmelding ook meteen een profiel aan voor de matchmaking. Met deze profielen informeren wij de Ierse deelnemers over de Nederlandse bedrijven die deelnemen aan de missie.

Kosten

Deelname kost € 500 exclusief btw per bedrijf voor 1 persoon.  De reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. 

Hotels worden centraal, vooraf gereserveerd. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten.

Het maximaal aantal bedrijven dat kan deelnemen aan deze missie is 30. Het maximaal aantal personen dat kan deelnemen is 50. Het maximaal aantal bedrijven met 2 deelnemers is 15. Voor inschrijven geldt vol = vol. Dus wees er snel bij.

De organisatie streeft naar een evenwichtige groep met deelnemers waarin alle thema’s gelijk zijn vertegenwoordigd. Aanmelding  betekent daarom niet automatisch toelating tot de handelsmissie.

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Of wilt een uitgebreid programma bekijken? Ga dan naar de website Dutch trade mission offshore wind energy Ireland.

Heeft u inhoudelijke vragen over het onderwerp of het programma? Of heeft u organisatorische vragen over de locatie of de kosten? Neem dan contact op met: 

Kees Mokveld, RVO-adviseur International Clean Energy Partnership (ICEP)
T: 06 30627189
E: kees.mokveld@rvo.nl

Organisatie

Deze missie wordt georganiseerd door de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Dublin, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Holland Home of Wind Energy (HHWE) in het kader van WindandWaterWorks.

Het platform WindandWaterWorks is opgericht door RVO, HHWE, NWEA, NMT en IRO. Het doel is promotie van de Nederlandse offshore windsector in het buitenland.