stl arbeidsmarktrapportage 2022

SmartwayZ.nl-bijeenkomst: Dag van de Slimme Logistiek

Tijdens de Dag van de Slimme Logistiek, georganiseerd door SmartwayZ.nl, maken experts zichtbaar wat data voor de logistieke sector en overheden kunnen betekenen. Ze inspireren met ontwikkelingen op het gebied van logistieke data en laten u de slimme logistieke datatoepassingen beleven. Er worden resultaten getoond van samenwerkingen, behaalde successen en nieuwe kansrijke initiatieven. Ook het verantwoord omgaan met data krijgt de nodige aandacht op deze dag. En er worden pitches gehouden, speeddates en er is een kennisplein.

Data: de brandstof van morgen

Publieke en private partijen verzamelen en delen logistieke- en mobiliteitsdata. Die data is onmisbaar om het mobiliteitssysteem efficiënter te maken. Dit betekent dat verladers, vervoerders, wegbeheerders, infrastructuur en voertuigen continu met elkaar verbonden zijn en informatie uitwisselen; in-truck, via wegkantborden en planningsinformatie.

Niet alleen op de verbindingsroutes, maar ook in de stad benutten we die kansen. Tijdens de Dag van de Slimme Logistiek maakt u kennis met alle slimme (data)toepassingen, wat deze voor u kunnen betekenen en hoe u aan kunt haken. Het is tijd voor de volgende stap: van praten naar doen!

Voor bedrijfsleven en overheid

Oplossingen voor de logistieke sector zijn pas zinvol als verladers en transporteurs ze landelijk kunnen gebruiken. Daarom nodigen we logistieke ondernemers en overheden uit voor de Dag van de Slimme Logistiek. Door deze werelden samen te brengen, krijgen we ontwikkelde diensten landelijk beschikbaar en, andersom, kunnen we elders ontwikkelde diensten snel aanbieden in Zuid-Nederland.

“De Dag van de Slimme Logistiek laat zien en ervaren hoe je met data een mobiliteitssysteem realiseert waarbinnen vervoerders efficiënter, zuiniger en veiliger kunnen rijden”
Theo Stevens, teamleider Smart Logistics, SmartwayZ.NL

SmartwayZ wil graag een programma bieden dat aansluit bij de kennis en behoeften van de betreffende doelgroep. Daarom richten ze ons tijdens het middagprogramma op overheidsmedewerkers en tijdens het avondprogramma op logistieke ondernemers. U bent uiteraard vrij om (ook) het andere dagdeel bij te wonen. Dit geldt ook voor andere geïnteresseerden. Geef uw keuze aan bij de aanmelding.

Deelname aan de Dag van de Slimme Logistiek is gratis. Aanmelden is verplicht. Dit kan vanaf 11 oktober 2021 via deze website. Reserveer alvast ruimte in uw agenda. Deze dag wilt u niet missen!