acn cybercrime

Webinar: In 5 seconden je bedrijf weg? Leer van een hacker hoe je dat voorkomt

Je werkt je hele leven aan je bedrijf en in 5 seconden is het weg. Je bent gehackt! Geen bestanden, geen klanten, geen planning. Voorkom dat je slachtoffer wordt van hackers. Het platform Samen Digitaal Veilig organiseert drie nieuwe webinars waarin je te horen krijgt hoe een hacker te werk gaat en welke stappen je kan zetten naar digitale veiligheid.

Bron: TLN. nl.

Wij vinden het belangrijk dat onze leden aan de slag gaan met hun online veiligheid en de veiligheidscultuur binnen de organisatie. In dit webinar legt een ethisch hacker uit hoe hij te werk gaat en leer je hoe je de eerste stappen zet naar digitale veiligheid. Hiermee maak je niet alleen je eigen bedrijf, maar de hele sector een stuk veiliger. Ook kun je je aanmelden voor een nieuwe tool die je hierbij ondersteunt en krijg je kosteloos begeleiding via webinars.

Programma  online bijeenkomst

  • Ontvangst door van MKB Nederland en IVBB (5 min).
  • De 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen door het Digital Trust Center (5 min).
  • Leer denken als een hacker door Wouter van Dongen (MSc, CISA, CISSP) (20 min).
  • Kosteloze oplossing: De eerste stappen naar digitale veiligheid door Samen Digitaal Veilig (20 min).
  • Ruimte voor vragen (10 min).

Wouter van Dongen is een ervaren security specialist/ethisch hacker met ruim 15 jaar ervaring in IT-security en web development. In het webinar geeft hij een inspirerend kijkje in de keuken van een hacker. Hoe denkt hij, wat zijn de gevaren voor jouw bedrijf, hoe gaat hij te werk, waar let hij op als hij in wil breken? Wouter is een enthousiast spreker die zijn verhaal doorspekt met anekdotes en interessante feitjes.

Aanmelden

Maak gebruik van het platform Samen Digitaal Veilig

TLN geeft digitale veiligheid hoge prioriteit. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Samen Digitaal Veilig. Met dit platform kun je, kosteloos, je bedrijf digitaal weerbaar maken. Hoe? Dat hoor je tijdens het webinar of kijk voor meer informatie op onze website.

Lees ook het artikel over Samen Digitaal Veilig uit HUB 9 – ICT special voor meer informatie. We gaan in gesprek met Mathieu Daalder, directeur Innovatie van IVBB: ‘Ondernemers denken vaak: het gaat mij niet overkomen. Maar die gedachte is niet terecht’, aldus Daalder. ‘Hackers gaan met een soort sleepnet het internet over. Zodra ze ergens een kans zien, grijpen ze die. Je bent een willekeurig slachtoffer.’

Samen Digitaal Veilig een initiatief van branche- en beroepsorganisaties in samenwerking met MKB-Nederland. Het wordt gesubsidieerd door de ministeries van Justitie en Veiligheid en Economische Zaken en het Digital Trust Center.