week veiligheid 2024

Week van de Veiligheid 2024 voor ondernemers

In week 41 (7 t/m 13 oktober) is het de Week van Veiligheid. In 2023 kwamen in 180 ondernemers af op de ondernemersontbijten die wij in deze week organiseerden. Tijdens de ontbijten gaven de sprekers een beeld over de risico’s en signalen en praktische tips om weerbaar te worden tegen cybercriminaliteit, ondermijnende criminaliteit en workshop agressie en geweld.  

Bron: Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland.

Agressie en geweld gericht tegen ondernemers en hun medewerkers is nog steeds een groot probleem dat in alle beroepsgroepen voorkomt. In de Week van de Veiligheid voeren we extra campagne om te benadrukken dat agressie niet normaal is en meestal onverwacht komt. Ook in 2024 organiseren we samen met gemeenten diverse bijeenkomsten en workshops rondom het thema ‘agressie en geweld’. Tijdens deze bijeenkomsten leren we jou en jouw medewerkers hoe je een agressieve situatie kunt voorkomen en weet hoe te handelen als een situatie toch uit de hand loopt. Want: voorbereid is veiliger.

Informatie voor gemeenten 

Heb je hulp of inspiratie nodig voor het organiseren van een activiteit of heb je vragen over de campagne of campagnemateriaal? Wij helpen je hier graag bij. Op de website https://deweekvandeveiligheid.nl vind je het nieuwe logo en diverse downloadmateriaal. Wil je samen met ons voor de ondernemers in jouw gemeente een bijeenkomst of workshop organiseren in de Week van de Veiligheid? Neem dan contact op met het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland.