KLM en Schiphol investeren in beste ‘Internet of things’ start-up

Mainport Innovation Fund (MIF) investeert in de Nederlandse ‘Internet of Things’-startup Undagrid. Dankzij de investering kan Undagrid versneld internationaal groeien en nieuwe markten aanboren. MIF is een investeringsfonds van KLM, Schiphol, Rabobank en TU Delft. Undagrid is een Nederlandse startup, uitgeroepen tot Sprout Startup van het Jaar 2014 en Beste ‘Internet of Things’ Startup door het European Institute of Innovation and Technology van de Europese Unie.

Undagrid track & trace op Schiphol

Een toepassing van de technologie van Undagrid is GSETrack, een joint venture van Undagrid en S-P-S International. Deze ‘track & trace’-oplossing zorgt ervoor dat objecten zonder zelfstandige motor of aansluiting op een stroomnetwerk makkelijk traceerbaar zijn en op energiezuinige wijze. De toepassing wordt ondermeer ingezet op Schiphol, waar bagagekarren en vliegtuigtrappen zijn voorzien van de Undagrid-netwerktechnologie.

Objecten delen informatie

De apparaten op de objecten zenden informatie naar naburige apparaten, die op hun beurt deze informatie verder delen. De trailers, karren en trappen geven zo hun positie aan elkaar door. Via de cloud of een dashboard valt de locatie op afstand af te lezen, waardoor bijvoorbeeld onderhoud en gebruik van het materieel efficiënter en goedkoper wordt. Eén batterij per apparaat is voldoende om het netwerk jarenlang operationeel te houden.

Mainport Innovation Fund helpt bij verdere internationale uitrol van slimme netwerktechnologie voor onder meer luchthavens.
Bron: KLM.nl

Geef een reactie