state region amsterdam

KLM partner bij Luchtvaart College Schiphol

8 oktober 2013

 

KLM is nu partner van Luchtvaart College Schiphol (voorheen Schiphol College). Hiermee is het college nog krachtiger én slagvaardiger in het ontwikkelen en organiseren van ‘werken & leren’ voor de luchtvaartsector. Luchtvaart College Schiphol bundelt de krachten van de luchtvaart gerelateerde bedrijven, het beroepsonderwijs en de overheidsinstanties in de regio en versterkt de arbeidsmarkt op Schiphol.

 

Nieuwe directeur

Dionne Vorst is aangesteld als directeur van Luchtvaart College Schiphol. Zij vervulde hiervoor verschillende managementfuncties binnen HR bij KLM. Zij volgt Jeroen Ankersmit en Judith Kronenburg op, die de functie van directeur deelden. Jeroen Ankersmit zal naast zijn functie als directievoorzitter MBO College Airport en MBO College Amstelland actief betrokken blijven.

DIONNE VORST, DIRECTEUR LUCHTVAART COLLEGE SCHIPHOL: “LUCHTVAART COLLEGE SCHIPHOL BEWIJST MET HAAR PROGRAMMA’S DAT ZE ‘WERKEN & LEREN’ IN LUCHTVAARTSECTOR VERBINDT. MIJN AMBITIE IS HÉT CENTRUM TE WORDEN WAAR IEDEREEN DIE OP DE LUCHTHAVEN WERKT OF WIL WERKEN TERECHT KAN VOOR PERSOONLIJKE GROEI EN MET WERKEND LEREN ZICH WEET TE ONTWIKKELEN.”

Expertisecentrum voor ‘werken & leren’

Met de toetreding van KLM, de continue groei van haar netwerk en uitbreiding van haar programma’s, mag Luchtvaart College Schiphol zich het expertisecentrum voor ‘werken & leren’ in de luchtvaart noemen.  In de werk- en leerprogramma’s die ze ontwikkelt voor de bedrijven worden mensen in beweging gebracht. Het doel is enerzijds medewerkers in de luchtvaartsector de mogelijkheid bieden om te blijven beschikken over de gewenste kennis en competenties en anderzijds nieuwe instroom van medewerkers afstemmen op de behoefte van het bedrijfsleven, zowel kwalitatief als kwantitatief. Het Werkgevers Service Punt Groot Amsterdam heeft een directe samenwerking met het Luchtvaart College Schiphol voor  de plaatsing van werkzoekenden die via een specifiek luchthaven gericht (BBL) opleidingstraject aan het werk gaan.

 

Bereikt in de afgelopen jaren

Sinds 2007 ontwikkelt Luchtvaart College Schiphol werk- en leerprogramma’s voor de luchtvaartsector, waaronder 8 nieuwe mbo-opleidingen als luchthavenbeveiliger, luchtvracht- en facilitair medewerker, 2 verkorte mbo programma’s  op maat voor airport retail en management assistent en 3 opleidingsportalen op maat voor bedrijven. Per jaar worden gemiddeld 600 studenten opgeleid, 300 studenten aan een stageplek geholpen en 1.000 werknemers getraind of geschoold.

 

(bron: schipholcollege.com)

Geef een reactie