state region amsterdam

Maak als mkb’er kans op gratis exportondersteuning

Het Oranje Handelsmissiefonds biedt exportondersteuning aan ondernemers. Twee multinationals uit de Metropoolregio Amsterdam beslissen mede welke kansrijke bedrijven er voor in aanmerking komen. Ondernemers kunnen zich tot 1 oktober opgeven.

 

Het Oranje Handelsmissiefonds is opgericht door KLM, ING, het ministerie van Buitenlandse Zaken en MKB-Nederland. Doel is om (mkb-)bedrijven te stimuleren om de stap naar het buitenland te zetten. Internationaal zakendoen vergt naast een lange adem vooral ook een grondige voorbereiding. De vier initiatiefnemers vormen de jury. Zij selecteren na 1 oktober de 10 kansrijke bedrijven die een jaar lang extra ondersteuning krijgen uit het fonds.

Gratis begeleiding en nieuwe contacten
De geselecteerde bedrijven ontvangen een symbolische cheque ter waarde van 10.000 euro voor onder meer de volledig begeleide deelname aan een handelsmissie of internationale beurs. Ook krijgen ze een jaar extra aandacht van de initiatiefnemers en van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ze helpen bij het opzetten van een plan de campagne, brengen de ondernemers in contact met hun internationale netwerk en ondersteunen bij de toetreding tot de nieuwe markt.

Deelname
Wilt u als (mkb-)bedrijf gaan exporteren of heeft u andere uitbreidingsplannen over de grens en kunt u wel advies gebruiken. Geef u dan vóór 1 oktober op via de website van het Oranje Handelsmissiefonds. Op 7 november wordt bekend welke bedrijven de jury heeft geselecteerd als deelnemers aan het fonds.

 

Bron: Anke Hoets, Dinalogamsterdam.nl

 

Geef een reactie