state region amsterdam

Maritieme Academie Holland van start

 

In het Amsterdamse Scheepvaartmuseum is op 16 oktober officieel de Maritieme Academie Holland gelanceerd. In de academie bundelen het maritieme bedrijfsleven en onderwijsinstellingen hun krachten. Ze biedt onder meer een opleiding Havenlogistiek aan vmbo- en mbo-studenten.

 

Zes onderwijsinstellingen uit Noord-Holland en Friesland verzorgen in de nieuwe academie maritiem technisch en maritiem nautisch onderwijs op vmbo-, mbo- en hbo-niveau. Onder de deelnemende instellingen zijn het ROC Nova College in IJmuiden en de Hogeschool van Amsterdam (Hogere Zeevaartschool).

 

Vergrijzing

Doel van de academie is om jongeren te interesseren voor een maritieme opleiding. De onderwijsinstellingen springen hiermee in op de vergrijzing en de toenemende tekorten aan gekwalificeerd logistiek, nautisch, administratief en technisch personeel. Door een goed doorlopende leerlijn van vmbo, mbo en hbo worden naast het bedrijfsleven ook de studenten bediend.

 

Onderwijs en onderzoek
In de Maritieme Academie Holland worden kennis en wetenschap gebundeld én en geïnvesteerd in innovatief maritiem onderzoek. Dit houdt in dat deelnemers onderling trainingsprogramma’s en specialisaties afstemmen, wederzijds voorzieningen zoals simulatoren gebruiken en samen nieuwe materialen ontwikkelen en onderzoek doen.

 

Kijk voor meer informatie op: www.maritiemeacademieholland.nl

Geef een reactie