state region amsterdam

Medewerker FloraHolland Logistiek manager 2014

Een brede scope op logistiek en het bedrijfsbelang van FloraHolland samen laten vallen met dat van de totale branche. De jury was unaniem van mening dat Edwin Wenink de nieuwe Logistiek Manager van het Jaar mag zijn.

 

Wenink (45) won donderdag de jaarlijkse verkiezing, dit keer in Media Plaza in Utrecht (Jaarbeurs), waar hij zijn medefinalisten Tim Daam (Agristo) en Jascha Woudenberg (Tiger) het nakijken gaf. Juryvoorzitter Theo Heemskerk sprak opgetogen over de winnaar, die in zijn ogen een totale mindshift had weten te bewerkstelligen binnen de sierteeltsector op supply chain gebied. “De bloemenveiling is uitgegroeid van een coöperatie van lokale kwekers, naar een mondiale draaischijf van goederenstromen van en naar landen wereldwijd. En straks zal de veiling zijn functie als mainport steeds meer verliezen met digitale concepten. Wenink valt op met een brede visie op de supply chain rol van de veiling.”
Medejurylid Cosmas Hoefnagels prijst Wenink om zijn strategisch inzicht en zijn goede keuzes in tactisch belangrijke projecten. “En dat voor een hele sector, niet alleen zijn eigen bedrijf. Heel indrukwekkend. Het is heel veel wat die man doet, veel meer dan hij in tien minuten op het podium kan brengen. Zowel strategisch, als tactisch als ook in de dagelijkse operatie.”

 

Prestatie van de hele sector

“Heel overweldigend wat er nu allemaal mij op af komt.” Wenink was kort na de bekendmaking nog een beetje beduusd van alle loftuitingen. “Dat we dit als sector de afgelopen zeven jaar met elkaar hebben gedaan, daar ben ik het meest trots op. Echt heel gaaf. Dat was me een ander bedrijf in een andere sector niet gelukt. Ik heb de kans en het vertrouwen gekregen van de veiling en van de sector. Samenwerken zit altijd al in de haarvaten van deze branche, maar het komt nu helemaal tot leven. Dat zie je ergens anders niet. De verkiezing is ook een geweldig proces ook om door heen te gaan. Al die aandacht, de jury waarmee je urenlang over het vak kunt bespreken. Heel mooi om mee te maken.”

 

Wie is Edwin Wenink?

Wenink is manager supply chain van FloraHolland in Naaldwijk.

 
Daarvoor: supply chain development voor de gefuseerde veilingbedrijven. Studeerde logistiek management aan de Erasmus Universiteit, begon zijn loopbaan bij een ingenieursbureau, maar stapte vrij snel over naar Hoyer, logistiek dienstverlener in de chemische sector.

 

Belangrijkste wapenfeit: realiseren van een modal shift van weg- naar railtransport/binnenvaart en oprichten van Hubways, een neutraal ICT platform voor de sierteeltsector. Verder is hij nauw betrokken bij diverse onderzoeksprogramma’s op Europees en nationaal (Dinalog) niveau.

 

Ziet zichzelf als: procesinnovator die de juiste mensen (inclusief jong talent) weet te mobiliseren om te komen tot technologische en sociale innovatie.

Uitspraak: “De bloemenveiling was al sterk op het gebied van interne logistiek, maar met innovaties in de supply chain hebben we ook extern stappen kunnen zetten in een sector, die niet gewend is om op lange termijn te kijken.”

 

Via: Logistiek.nl

Geef een reactie