state region amsterdam

Op veilige wijze mobiel aftekenen

Een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van TransFollow is bereikt. De ontwikkelteams van de Amsterdamse softwareontwikkelaar GlobalOrange en Itude uit Bunnik hebben het complete aftekenproces voor mobiele applicaties afgerond. 

Met deze stap komt TransFollow, de nieuwe standaard op het gebied van veilig en efficiënt gebruik van de digitale vrachtbrief, in een volgende fase. Het aftekenen en volgen van de ‘digitale vrachtbief’ kan vanaf nu veilig op alle apparaten gebeuren. 

Ingebruikname Transfollow
In september van dit jaar wordt TransFollow beschikbaar voor de launching partners, vanaf december start TransFollow met een bèta-versie.

De elektronische handtekening is één van de fundamenten van TransFollow. Met het scannen en verifiëren van een zogenaamde QR-code komt de handtekening tot stand. René Bruijne, directeur van Beurtvaartadres: ‘Met deze stap bieden we de markt binnenkort een veilig alternatief voor ‘sign on glass’, al blijven we ook dat systeem ondersteunen. De dataveiligheid is geborgd in procedures die zijn vastgelegd in een ISO27001-gecertificeerd informatiemanagementsysteem.’

Online en via app
TransFollow is een nieuw platform dat de logistieke branche in staat stelt de vrachtbrief digitaal in te dienen, te verspreiden, te volgen en te ondertekenen. Deze nieuwe standaard voor vervoerders, verladers en geadresseerden bespaart geld, verlaagt de administratieve lastendruk en draagt bij aan een duurzamere logistieke keten.

Het gebruik van TransFollow wordt vergemakkelijkt door de werking van online en mobiele applicaties. TransFollow is ontwikkeld door Beurtvaartadres, specialist op het gebied van transportdocumentatie en logistieke processen en is een initiatief van EVO en TLN.

Tijdpad lancering
Begin september stelt Beurtvaartadres TransFollow beschikbaar aan de partners. Het gaat naast de webportal en de apps om een werkende omgeving van de TransFollow-API. Met deze interface kunnen partners vanuit de eigen applicaties communiceren met TransFollow. ‘De vroege vrijgeving van de partneromgeving heeft als doel de aansluiting op TransFollow zo goed mogelijk te faciliteren’, aldus Bruijne.

Een aantal launching customers neemt TransFollow in december al in productie. Tijdens deze bèta-periode begeleidt Beurtvaartadres hen actief in een gecontroleerde omgeving. Bruijne: ‘Het is van groot belang dat de partijen in de vervoersketen samenwerken. Alleen op die manier lukt het om alle systemen succesvol te laten aansluiten op TransFollow. Beurtvaartadres faciliteert dit proces. Wij brengen processen in kaart en begeleiden de implementatie van de TransFollow-API.’ (TH)

 

 

Bron: TLN

 

 

Geef een reactie