state region amsterdam

Opnieuw groei vrachtvervoer Schiphol

 

Het vrachtvervoer via Schiphol is in het derde kwartaal van dit jaar gestegen. Dat blijkt uit de laatste kwartaalcijfers van Amsterdam Airport Schiphol Cargo. Inmiddels is dit jaar ruim 1,1 miljoen ton vracht afgehandeld. Dat is een groei van 1,6% vergeleken met 2012.

Het vrachtvervoer is dit jaar al in vijf van de negen maanden gegroeid. In het derde kwartaal werd vooral in september veel vracht doorgevoerd, met een stijging van 3,9% of in totaal 130.631 ton. Azië voert de lijst van vrachtstromen aan, gevolgd door Noord-Amerika.

Het aantal vrachtbewegingen nam in het derde kwartaal overigens licht af vergeleken met vorig jaar, met 0,2% naar 1.334. Het lag daarmee 1,4% onder de 1.447 in 2012.

 

Positief
Enno Osinga, directeur van Schiphol Cargo toont zich in een reactie tevreden over de mooie cijfers. ”žDe algemene trend is positief. Het is een sterk resultaat voor een van de grootste Europese gateways dat voortvloeit uit de gezamenlijke inspanning van vliegmaatschappijen, ons team en de logistieke gemeenschap om onze service te optimaliseren en groei op Amsterdam Airport Schiphol aan te jagen.”

Geef een reactie