state region amsterdam

Prologis breidt portefeuille uit in de Benelux met strategische acquisitie

Prologis, Inc., de toonaangevende eigenaar, verhuurder en ontwikkelaar van logistiek vastgoed wereldwijd, kondigt vandaag aan dat Prologis Targeted Europe Logistics Fund (PTELF) in april een volledig verhuurd klasse A distributiecentrum heeft aangekocht van 2.870 vierkante meter op Fokker Logistics Park te Schiphol.

 

Fokker Logistics Park is het grootste vliegveldgerelateerde logistieke park in Europa in particulier eigendom. Met de aankoop van Fokker DC4 is Prologis nu eigenaar van 7 distributieruimten bestaande uit bijna 79.000 vierkante meter op het park.

“Deze aankoop is in lijn met onze strategie om een sterke positie te blijven innemen als investeerder en ontwikkelaar in logistiek vastgoed op locaties nabij de belangrijkste lucht- en zeehavens in de Benelux”, zegt Bram Verhoeven, vice president Prologis Benelux. “We blijven zoeken naar mogelijkheden om tegemoet te komen aan de behoefte van de klant met dergelijke strategische acquisities.”

Het pand werd verkocht door Anthony Fokker Business Park CV, een samenwerking tussen Delta Development Group, VolkerWessels en Reggeborgh. In de Benelux is Prologis eigenaar van in totaal ruim 1,5 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed per 31 maart 2014.

 

Bron: Transport-online.nl

Geef een reactie