Smart Logistics Hub start met inspirerend ondernemersontbijt

De openingsweek van de Smart Logistics Hub (SLH) is officieel begonnen! Dinsdagochtend 10 november kwamen ondernemers fris en fruitig naar The Grounds @ Schiphol voor het eerste ondernemersontbijt van de week. Pieter Schalk van Transsmart en Marcel van Schijndel van RSW inspireerden met het verhaal achter hun logistieke innovatie.

 

Zowel Transsmart als RSW hebben de MKB Innovatie Top100 bereikt. Pieter Schalk introduceerde het Transsmart transportkoppelingsysteem, de missing link in keteninformatie tussen leveranciers, consumenten en magazijnen. Marcel van Schijndel ontwikkelde de MXRP, een volledig geautomatiseerde palletiseerder.

Sleutel tot succes

De sprekers vertelden over de obstakels in het ondernemerschap en de sleutel tot succes. Dus hoe kan jij zelf de MKB Innovatie Top100 bereiken? Uiteindelijk is succes toch een beetje een kwestie van geluk en de juiste timing maar er zijn wel stappen die je kunt nemen om dat geluk naar je toe te buigen. Door zorgvuldig, maar realistisch te plannen, focus te houden, nee durven zeggen en weten wanneer je volmondig ja! moet zeggen. In deze tijd van social media en e-commerce draait het ook om je netwerk. Onderhoudt en verbreed je netwerk, zowel via business2business als via de relatie met de consument. In de huidige markt beslist de consument, dus probeer als ondernemer op de wensen van je doelgroep te anticiperen en wees bereid je aan te passen.

 

Naast de broodjes kwam de faalangst in het Nederlandse ondernemerschap ter tafel. Laat angsten los, was het advies. Echt ondernemerschap is immers vaak vallen en zo snel mogelijk weer opstaan.

Tweede inspiratieontbijt

Woensdagochtend vroeg staat het tweede ondernemersontbijt op de agenda. Dit keer met sprekers van Collibox en Airhunters. Zij wisten het fysieke gat in de logistieke markt te vullen, de lege ruimte in vrachtwagens.

 

www.smartlogisticshub.nl

 

  

Geef een reactie