state region amsterdam

Walker SCM opent filiaal op Schiphol

De Amerikaanse logistieke dienstverlener Walker SCM heeft de eerste Europese vestiging geopend op Schiphol. Onder de naam Walker International (Transportation) Netherlands zal het Amerikaanse bedrijf de vestiging op Schiphol gebruiken om lucht- en zeevracht in Europa af te handelen.

 

Daarnaast worden opslag-, distributie-en douanediensten aangeboden voor allereerst de Amerikaanse klanten. Het bedrijf heeft vooral voor Nederland gekozen om zijn centrale rol in Europa als draaischijf voor luchtvrachtstromen.

 

Walker International gaat zich hoofdzakelijk richten op distributie van farmaceutische producten en goederen voor de luchtvaarsector, meldt Walker. De expediteur beschikt aan de Prestwickweg op Schiphol over 1.800 vierkante meter kantoor-en opslagruimte, dat aan alle TAPA —veiligheidseisen voldoet en beschikt over de noodzakelijke koelfaciliteiten.

 

Edwin Koopman, ex Frans Maas en IJS Global, wordt de nieuwe directeur van Walker International op Schiphol. Hij beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in de logistiek.

 

Bron: Nieuwsbladtransport.nl

 

Geef een reactie