60 banen weg bij vrachtafhandelaar Aviapartner Cargo op Schiphol

Vrachtafhandelaar AviaPartner Cargo gaat ruim zestig banen schrappen bij zijn vestiging op luchthaven Schiphol. De plannen voor de reorganisatie liggen inmiddels bij de ondernemingsraad van het bedrijf.
Dat melden vakbonden FNV Bondgenoten en De Unie.

AviaPartner Cargo lijdt al jaren verlies, zegt FNV-bestuurder Jacob de Vries zaterdag. Volgens hem verliest het Europese bedrijf de concurrentieslag tegen onder meer Swissport, Menzies World Cargo en WFS, die allen wereldwijd actief zijn. “De aandeelhouder heeft al gezegd dat AviaPartner als zelfstandig bedrijf geen overlevingskansen meer heeft. Ik vermoed dat de directie met deze reorganisatie de verliezen wil verminderen, om het bedrijf aantrekkelijker te maken voor een verkoop of overname”, aldus de vakbondsman.

Uit de stukken die de bonden hebben ingezien, blijkt dat AviaPartner niet bereid is een volwaardig sociaal plan te bieden. Er zou alleen sprake zijn van een programma om de werknemers die hun baan verliezen, naar nieuw werk te begeleiden. De bonden weigeren met een dergelijke vertrekregeling in te stemmen.

AviaPartner handelt luchtvracht en bagage af op meer dan dertig luchthavens in Europa. Op Schiphol telt het bedrijf ongeveer vierhonderd werknemers en honderd uitzendkrachten.

Eerder dit jaar was de vestiging op Schiphol al het toneel van stakingen, omdat de bonden niet met het bedrijf tot overeenstemming konden komen over een nieuwe cao. Een akkoord hierover is er nog steeds niet. De bonden bliezen hun acties af, aangezien die niet tot enig resultaat leidden.

Bij AviaPartner was zaterdag niemand bereikbaar voor commentaar.

 

Bron: nu.nl

Geef een reactie