state region amsterdam

Nederlandse investeerder Nimbus koopt IJS Global

De Nederlandse investeringsgroep Nimbus heeft de Amerikaanse expediteur IJS Global overgenomen voor een onbekend bedrag. IJS Global met hoofdkantoor op Schiphol is voor Nimbus de eerste grote investering in de logistieke sector.

 

Topman Sjoerd van Loon van IJS Global blijft onder de nieuwe Nederlandse eigenaar leiding geven aan het bedrijf en de verdere expansie in de wereld. Hij wordt daarbij bijgestaan door Mike Gillett, de nieuwe operationele directeur van het expeditiebedrijf.

 

IJS Global, dat eigendom was van het Amerikaanse investeringsfonds Brynwood Partners, bezit veertig kantoren wereldwijd en richt zich onder meer op de groeimarkten gezondheidszorg, energie en luchtvaart. Verder speelt het expeditiebedrijf een grote rol bij de mondiale logistiek voor hulporganisaties zoals Artsen zonder Grenzen.

 

Partner Marc Penne van Nimbus zegt in een toelichting op de acquisitie IJS Global ‘verder te willen laten groeien in de markt’ via financiële steun en management expertise van de nieuwe eigenaar. Daarbij wordt via een kapitaalinjectie de oorlogskas van IJS Global versterkt voor ‘nieuwe strategische acquisities’, zegt hij.

 

Bron: Nieuwsblad Transport

Geef een reactie