Wat staat ons allemaal te wachten? Niet alleen de energietransitie en klimaatdoelstellingen, maar ook op het gebied van wet- en regelgeving, samenwerkingen, nieuwe én huidige innovaties. Wat betekent dit voor de logistiek? En voor jou?
Een dag vol inspiratie, nieuwe kennis en verhalen van mede-ondernemers! Na de inloop, het eerste kopje koffie en ontmoetingen starten we het plenaire programma. Samen met de dagvoorzitter kijken we naar de laatste ontwikkelingen bij Lean & Green. Tijdens het plenaire gedeelte staan de partners centraal en gaan we met hen in gesprek over de gekozen onderwerpen die aansluiten bij het thema.
In samenwerking met onze partners hebben we een uitgebreid programma van kennissessies kunnen samenstellen. Inspireren en kennisdelen staat centraal tijdens deze break-out sessies van 45 minuten. Wij stimuleren een hoge mate van interactie en hebben onderwerpen gekozen die aansluiten bij het thema.
Maar de dag is niet compleet als er geen ruimte zou zijn om elkaar beter te leren kennen en te netwerken. Daarom hebben we ook dit jaar weer het innovatieplein. Gedurende hele dag is er genoeg ruimte om te netwerken en je te laten inspireren door nieuwe innovaties gericht op de toekomst. Het plein biedt op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om kennis te maken met enkele aansprekende en schaalbare innovatieve start- en scale-ups uit het Lean & Green netwerk. Ook zijn er verschillende, extra inloopsessies waar je je niet voor hoeft in te schrijven in de Connekt iglo.
Meer weten over het programma?
Bekijk het volledige programma hier.
Topsector Logistiek
Als partner van de Lean & Green NL Summit 2023 organiseert de Topsector Logistiek tijdens de nationale (22 november) en internationale editie (29 november) van de Lean & Green Summit meerdere kennissessies. Geïnteresseerd in de toekomst van logistiek? Bezoek het innovatieplein en één van de vele kennissessies, zoals:
→ Op weg naar emissievrije stedelijke distributie: zero-emissie zones (22 november)
Vanaf 2025 gaat er iets veranderen: dertig Nederlandse steden sluiten stapsgewijs de poorten voor fossiele bedrijfswagens. De zogenoemde zero-emissie zones zijn een maatregel vanuit het nationale Klimaatakkoord om de uitstoot van de stedelijke logistiek (bestel- en vrachtwagens) te verminderen. Hoe gaan de steden dit regelen? Wat zijn de toegangsregels? Welke uitzonderingen zijn er en hoe kun je hiervan gebruik maken? Remco Hoogma van SPES gaat uitgebreid in op alle vragen. Hij werkt namens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met de gemeenten om de zones vorm te geven.
→ CO2 inzichtelijk, en nu verbeteren! (22 en 29 november)
Inzicht in CO2 per zending door carbon footprinting wordt steeds gangbaarder in de sector. Topsector Logistiek helpt de sector met verlagen van de uitstoot en verhogen van de logistiek efficiëntie en geeft een demo op basis van praktijk cases.