testdag connected

Connected transport in de praktijk zien? Kom naar de testdag op Schiphol op 17 juni

Amsterdam Logistics bijt met een speciale testdag op 17 juni het spits af van de Connected Transport Week 2024. Deze dag is een mooi moment om het huidige programma af te ronden. En voor de kick off van ons nieuwe programma. De Connected Transport Week 2024 staat in het teken van het gebruiken van slimme logistieke datatoepassingen in de praktijk. Vervoerders, wegbeheerders en logistieke IT-leveranciers kunnen tijdens er kennismaken met nieuwe technieken en datatoepassingen voor de logistiek.

In de afgelopen jaren hebben Amsterdam Logistics, Provincie Noord-Holland en hun partners hard gewerkt aan het beschikbaar maken van slimme verkeerstoepassingen in de logistiek. Voorbeelden zijn in truck-informatie over het actuele verkeersbeeld en wegwerkzaamheden en prioritering voor vervoerders bij slimme verkeerslichten. Tijdens de testdag kun je zien hoe het werkt, bijvoorbeeld hoe de informatie van de matrixborden en incidentdata in de cabine te zien zijn voor de chauffeur.

Nieuwe fase CT Amsterdam Westkant

Amsterdam Logistics gaat door met het programma CT Amsterdam Westkant. De basis staat en de eerste resultaten van het programma Connected Transport (CT) Amsterdam Westkant zullen nog voor de zomer gepresenteerd worden.  De volgende fase start in juni en staat in het teken van samen leren en beheren. Meer concreet: hoe houden we de transportketen stabiel, zorgen we voor voldoende toepassingen en hoe kunnen gebruikers en leveranciers – de ketenpartijen – het beheer en ondersteuning goed inrichten? 

Voor het studiejaar 2024-2025 hebben we bovendien een aantal onderzoeksvragen geformuleerd die studenten van Hogeschool van Amsterdam gaan oppakken. Op 17 juni gaan we de aanpak van één van die onderzoeksvragen testen. Zodat we zeker zijn dat het onderzoek veilig kan worden uitgevoerd. 

Meer informatie over de testdag van connected transport

Heb je vragen over de testdag of interesse om die bij te wonen in Amsterdam, neem dan contact op met Janneke Nijsing