mainportlogistiek

Voorspelbaar transport naar de ports in de MRA

Met de lancering van CTC Amsterdam Westkant is ook de eerste proef met een transportcorridor tussen de veiling in Aalsmeer en luchthaven Schiphol gestart. Centraal staat de vraag hoe Schiphol Rijk kan worden ontsloten. Op de route N201 en N232 rond Royal FloraHolland en Amsterdam Airport Schiphol worden slimme mobiliteitstoepassingen getest: iVRI’s, ofwel slimme verkeerslichten, reageren op naderend vrachtverkeer en geven groen licht waar dat gezien de actuele verkeerssituatie mogelijk is.

Doel project

Een betrouwbaar, veilig en voorspelbaar transport met een betere doorstroming en bereikbaarheid rond de ports in de Metropoolregio Amsterdam: Port of Amsterdam, Schiphol Airport en Greenport Aalsmeer. De ervaringen van chauffeurs en wegbeheerders en de diverse rijrichtingen zijn onderdeel van de proef met de transportcorridor.

Fasering

Start in oktober 2020.

Deelnemers

Schiphol Amsterdam Airport, Royal FloraHolland/Greenport Aalsmeer, Port of Amsterdam, provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam, MRA Smart Mobility Platform, de gemeente Haarlemmermeer, RAI Amsterdam, SADC N.V., Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Hogeschool van Amsterdam.