“Pharma Gateway Amsterdam” gelanceerd op WCS 2016 in Berlijn

 
De Schiphol Cargo Community heeft op het World Cargo Symposium in Berlijn onder grote belangstelling de “Pharma Gateway Amsterdam” gepresenteerd. Het programma biedt de farmaceutische verladers en fabrikanten niet alleen een IATA CEIV gecertificeerde keten maar juist ook een hoog niveau van transparantie. De in Berlijn aanwezige deelnemers waaronder Swissport, AF/KLM Cargo, Jan de Rijk, ACN, Schiphol Group en de EVO gaven aan waarom zij dit programma zo belangrijk vinden. Daarnaast benadrukte IATA blij te zijn dat een belangrijke speler als Schiphol toetreed tot het CEIV Programma.
De Pharma Gateway Amsterdam heeft als doel een gecertificeerde keten te ondersteunen, vanaf de verlader tot aan de ontvanger. Binnen deze keten kunnen alleen gecertificeerde bedrijven deelnemen. Dit zal lokaal bereikt worden door airlines, afhandelaars, vervoerders en logistieke dienstverleners hierbij te betrekken. Hierbij zullen uniforme standaarden en procedures de integriteit van de zendingen waarborgen.
Schiphol is een van de grootste Europese gateways voor farmaceutische vervoersstromen. Op dit moment doen partijen als WFS, data, Swissport, Air France/KLM/Martinair Cargo, De Jong Special Services, D.J. Middelkoop & Zn, Jan de Rijk Logistics, IJS Global/GEFCO, VCK Logistics, Yusen Logistics en Cyberfreight mee aan het programma. De verwachting is dat dit aantal zal toenemen. In de komende tijd zal de branding en de website van de Pharma Gateway Amsterdam gelanceerd worden, daarnaast starten de CEIV trainingen op korte termijn om het certificering proces op te starten. In de vervolgstappen zal er ook gekeken worden naar real time monitoring op de ramp maar dan binnen een collectieve gezamenlijke oplossing vergelijkbaar met de opzet van de Milkrun.
Lees hier het volledige persbericht (engels)

Geef een reactie