‘Situatie Coentunnel onacceptabel’

De onveilige situaties bij de Coentunnels en de gebrekkige communicatie hierover zijn onacceptabel voor bedrijven in de regio. Dit stellen EVO, TLN, MKB Amsterdam, ondernemersvereniging Regio Amsterdam (ORAM) en VNO-NCW Metropool Amsterdam.

 

Storingen

De organisaties wijzen erop dat de Coentunnel afgelopen zomer regelmatig in het nieuws kwam wegens de vele ongelukken. Daarnaast ontstonden er in de nacht van maandag op dinsdag gevaarlijke situaties door storingen in de tunnel. Automobilisten stonden uren vast en maakten uiteindelijk rechtsomkeert op de snelweg.

Voor de belangenbehartigers zijn de recente problemen in de Coentunnels onacceptabel. ‘Het bedrijfsleven in de regio heeft door de problemen niet alleen te maken met veel vertragingen, ook de veiligheid van chauffeurs is in het geding. Rijkswaterstaat moet snel duidelijk maken wanneer de tunnel weer veilig en volledig beschikbaar is.’

 

Communicatie

De organisaties klagen daarnaast over de gebrekkige communicatie vanuit Rijkswaterstaat. Zo werd maandag bekend dat de Coentunnel vier dagen wordt afgesloten voor renovatiewerkzaamheden, maar werd geen van de organisaties hierover op de hoogte gesteld.

 

Bron: EVO.nl

Geef een reactie