state region amsterdam

A1 richting Amsterdam komend weekeinde afgesloten

 

Rijkswaterstaat legt een extra rijstrook aan op de A1 tussen knooppunt Diemen en knooppunt Watergraafsmeer. De weg is het weekend van vrijdag 13 juni tot maandag 16 juni afgesloten richting Amsterdam. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes, 30 minuten extra reistijd en extra drukte op de wegen.

 

A1 afgesloten

De A1 is dicht tussen knooppunt Diemen en knooppunt Watergraafsmeer richting Amsterdam van vrijdag 13 juni 21.00 uur tot maandag 16 juni 05.00 uur. Ook de op- en afritten richting Amsterdam zijn afgesloten voor verkeer. De A1 en de op- en afritten richting Amersfoort en Almere zijn wel open.

 

Verbindingsweg A9 dicht

Vanaf vrijdag 13 juni 21.00 uur tot zaterdag 14 juni 07.00 uur is ook de verbindingsweg van de A1 naar de A9 afgesloten. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

 

Omleidingroutes

Tijdens de werkzaamheden gelden de volgende omleidingen:

  • Verkeer op de A1 richting Amsterdam wordt vanaf knooppunt Diemen omgeleid via de A9 en de A2.
  • Lokaal verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid via de A1 richting Amersfoort/Almere en vervolgens via de A9 en de A2.

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 minuten door de omleidingsroutes en extra drukte op de wegen.

 

Reisalternatieven

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers gebruik te maken van het openbaar vervoer. Weggebruikers kunnen tijdens het weekend gebruik maken van voordelige vanAnaarBeter-kaartjes voor de bus (€2,00, dagretour). Deze kaartjes gelden in de Connexxion-bussen op de trajecten Almere – Amsterdam (buslijnen 322, 327 en 328) en Hilversum – Amsterdam (buslijn 320). Reizigers kunnen de vanAnaarBeter-kaartjes aanschaffen bij de buschauffeur. Met de reisinformatiediensten op vanAnaarBeter: Schiphol – Amsterdam – Almere kunnen reizigers zien welke reisalternatieven mogelijk zijn.

 

Weguitbreiding Schiphol — Amsterdam — Almere

De werkzaamheden aan de A10-Oost/A1 Diemen maken deel uit van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAA). De komende jaren verbreedt Rijkswaterstaat de drukke wegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere om de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad te verbeteren. Ook wordt de leefbaarheid langs het tracé vergroot. Kijk voor meer informatie over het project op de projectpagina A9/A10/A1/A6 Schiphol – Amsterdam – Almere.

 

Bron: Rijkswaterstaat West-Nederland Noord

Geef een reactie