vaccinatiecentrum

Air France KLM Martinair Cargo opent COVID-19 vaccinatiecentrum

Air France KLM Martinair Cargo heeft een servicecentrum opgezet waarin het wereldwijde vervoer van coronavaccins wordt gecoördineerd en afgehandeld. Na een pilotperiode in een beperkt aantal landen, is het centrum nu 24/7 open voor cliënten wereldwijd.

Air France KLM Martinair Cargo spreekt van een nieuw product waarmee gegarandeerd wordt dat de COVID-19 vaccins de speciale aandacht krijgen die ze vereisen. Dat betekent dat ze onder de juiste temperatuur en in de juiste verpakking vervoerd worden. Daarnaast biedt de vervoerder premium service zoals hoogste prioriteit aan boord, 24/7 service, monitoring en interventies en specifieke veiligheidsmaatregelen. “Alle vracht die wordt ingeboekt als ‘customized COVID vaccines’ krijgen de speciale code SHL, wat staat voor save human life.”

Tekst loopt door onder video

GertJan Roelands van sales & distribution AFKLMP Cargo: ”In de afgelopen maanden heeft Air France KLM Martinair Cargo al met succes miljoenen doses COVID-19 vaccins vervoerd en heeft daarmee ook hoop gebracht op verschillende bestemmingen wereldwijd, met name in landen in Zuid-Amerika en Afrika. Het luchtvrachtinitiatief van UNICEF’s – Humanitarian Airfreight Initiative – is nu volledig operationeel en AFKLMP heeft zich als partner gecommitteerd om van deze cruciale missie een succes te maken.”

Air France KLM Martinair Cargo verzorgt op dit moment wekelijks naar schatting 710 vluchten naar 105 bestemmingen binnen het netwerk van langeafstands passagiers- en vrachtvluchten. Dankzij de samenwerking met Delta Cargo is dit netwerk zelfs nog uitgebreider, aldus de vrachtvervoerder.