state region amsterdam

Bedrijfsschool Tata Steel start logistieke opleiding

Tata Steel start in 2015 met een logistieke opleiding aan de bedrijfsschool in IJmuiden. De Academy van Tata Steel richt zich doorgaans op het opleiden van jongeren tot procesoperator, werktuigbouwkundige en elektrotechnicus. Wanneer daar vanuit het bedrijf behoefte aan is, wordt er ook een opleiding tot logistiek medewerker verzorgd. Jongeren met belangstelling om zich te ontwikkelen op het gebied van logistiek kunnen zich vanaf nu aanmelden voor deze opleiding, die op 7 april 2015 van start gaat.

 

Leren én werken

De opleiding tot logistiek medewerker bestaat naast theorielessen voor een groot deel uit het opdoen van praktijkvaardigheden door op verschillende plekken bij Tata Steel in IJmuiden stage te lopen. “Bij de staalproductie in IJmuiden vervult logistiek een spilfunctie, van het laden en lossen van schepen tot het transport van vloeibaar ruwijzer en plakken staal over de site en het bezorgen van de rollen staal bij de klanten”, aldus Rolf Deen, manager van de Academy van Tata Steel. “Als leerling logistiek medewerker bij Tata Steel kom je met al deze facetten in aanraking. Je gaat leren en werken op een bedrijfsterrein van 750 hectare, met alleen al 100 km spoorlijn, 80 km weg en 55 km aan transportband. Starten met deze opleiding is binnenstappen in een fascinerende wereld, met uitdagend werk en uitstekende carrièreperspectieven”, zo stelt Deen. De opleiding duurt anderhalf jaar, waarna leerlingen het landelijk erkende diploma MBO Logistiek Medewerker (niveau 3) ontvangen. Tata Steel neemt de opleidingskosten voor zijn rekening en leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris.

 

Vereist profiel

Om in aanmerking te komen voor deze opleiding is een VMBO-diploma op kaderniveau of een overgangsbewijs van HAVO3 naar HAVO4 vereist (met een voldoende voor wiskunde).

 

Aanmelden voor deze opleiding kan via www.tatasteeljobs.nl

 

Bron: Tata Steel

Geef een reactie