state region amsterdam

Bouw Joint Inspection Center van start

Op 11 november wordt de eerste paal van het Joint Inspection Center (JIC) in de grond geslagen. Op het terrein in het gebied Schiphol Zuidoost bouwt het programma Schiphol SmartGate Cargo het geheel nieuwe, multifunctionele gebouw om fysieke controles in de luchtvracht te kunnen uitvoeren.

 

In het zogeheten Joint Inspection Center werken de verschillende handhavers en inspectiediensten zoals de ILT, KMar en de NVWA gezamenlijk aan het zogenaamde one-stop-shop model. Het gebouw wordt zo ontworpen dat de controles zoveel mogelijk geïntegreerd uitgevoerd kunnen worden op rustmomenten in de logistieke stroom. Goederen worden in de totale keten gevolgd en gecontroleerd en dat bepaalt de aard van het toezicht. In het JIC kunnen de goederen op verschillende wijzen worden gecontroleerd.

Het programma Schiphol SmartGate Cargo is een samenwerking van de publiek-private sector. Een initiatief van de Douane, Amsterdam Airport Schiphol (AAS), brancheorganisatie Air Cargo Netherlands (ACN) en KLM Cargo. Het doel van het programma is het realiseren van een veiligere, snellere, efficiëntere en goedkopere vrachtafhandeling.

Bron: schiphol-smartgate.nl

Geef een reactie