dhl hoofddorp

DHL Express breidt uit in Hoofddorp

DHL Express heeft een langjarig huurcontract afgesloten voor twee units op SEGRO Park Amsterdam Airport in Hoofddorp. Dat heeft SEGRO, belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, bekendgemaakt. DHL groeit hard  en daarom was er extra ruimte nodig in de Metropoolregio Amsterdam. 

In de regio Amsterdam heeft DHL Express al een Service Center op de luchthaven Schiphol, maar gezien de groei in internationale expreszendingen in deze regio was uitbreiding van de capaciteit nodig. Vanuit Hoofddorp worden alle routes verzorgd in de omgeving van Haarlem en het gebied boven het Noordzeekanaal, inclusief Texel. Ruim 50 medewerkers verhuizen van de vestiging op Schiphol naar Hoofddorp.

Hoofddorp dankzij bereikbaarheid troef in logistieke markt

De goede verbindingen met de A4, de A5 en de direct daarop aansluitende snelwegen, maken Hoofddorp een belangrijke locatie voor de logistieke markt. Korte afstanden naar de luchthaven en ook naar de havens van Amsterdam en Rotterdam maken vestigen in de gemeente aantrekkelijk.

SEGRO Park Amsterdam Airport

De bouw van de units 1 t/m 6 van SEGRO Park Amsterdam Airport is inmiddels afgerond. Dit zijn kleinere units van tussen de 1.500 en 5.000 m2. Een unit is inmiddels verhuurd aan API Foils. De onderhandelingen over de verdere verhuur zijn momenteel in volle gang. Daarnaast zal op korte termijn gestart worden met de bouw van LC 2 en LC 3 van elk ca. 10.000 m2. Ook zal SEGRO op korte termijn beginnen met de ontwikkeling van een nieuw logistiek complex van ca. 43.500 vierkante meter op het onlangs aangekochte perceel op bedrijventerrein De Blakt in Venray.

Bron: Segro.nl.