djmiddelkoop ondernemingsprijs

DJMiddelkoop zet met elektrische koeltrainer duurzame stap naar transport van de toekomst

DJMiddelkoop uit Nieuw-Vennep, logistiek dienstverlener in pharma-, high value- en general cargo airfreight, zet een volgende belangrijke stap richting duurzaamheid met de introductie van een nieuwe elektrische koeltrailer. Deze innovatieve toevoeging aan hun vloot benadrukt de toewijding van DJMiddelkoop aan een milieuvriendelijke bedrijfsvoering en het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Bron: ACN.

De nieuwe, elektrische koeltrailer wordt toegevoegd aan de al eerder geleverde volledig elektrische trekker waardoor een unieke, honderd procent elektrische, trekker- en trailercombinatie ontstaat. Een configuratie die behoorlijk uniek is. Deze trailer zal ingezet worden in het temperatuur gecontroleerde transport van farmaceutische luchtvrachtzendingen.

De koeltrailer is ontworpen met de nieuwste technologieën op het gebied van elektrisch vervoer. Met geavanceerde batterijtechnologie en een efficiënt energiemanagementsysteem kan de koeltrailer lange afstanden afleggen op één enkele oplaadbeurt. Dit draagt niet alleen bij aan het verminderen van de uitstoot van schadelijke stoffen, maar ook aan lagere operationele kosten voor het bedrijf.

Kenmerken elektrische koeltrailer DJMiddelkoop

Opmerkelijke kenmerken van de nieuwe elektrische koeltrailer zijn onder andere:

 • Nul emissies:
  De koeltrailer stoot geen schadelijke uitlaatgassen uit, wat bijdraagt aan schonere lucht en een gezonder milieu. Ideaal in combinatie met de volledig elektrische trekker voor emissieloos transport dat steeds meer met regelgeving te maken krijgt.
 • Lage geluidsniveaus:
  Elektrische aandrijving van de koelmotor resulteert in aanzienlijk verminderde geluidsoverlast, wat vooral belangrijk is in stedelijke gebieden en ’s nachts tijdens leveringen.
 • Geavanceerde koeltechnologie:
  De koelwagen is uitgerust met de nieuwste koeltechnologie die zorgt voor een constante en nauwkeurige temperatuurregeling, essentieel voor het veilig transporteren van geconditioneerde farmaceutische zendingen.
 • Intelligente monitoring:
  Het voertuig is voorzien van geavanceerde monitoringssystemen die real time gegevens verzamelen over prestaties, energieverbruik en temperatuurregeling. Hierdoor kan DJMiddelkoop efficiëntie optimaliseren.

Trailer met technische hoogstandjes

Stroom wordt tijdens het rijden via de Valx E2!HD energie-as opslagen in de accu’s om de carrier vector eCool te voorzien van elektriciteit.

DJMiddelkoop zet zich in om een actieve rol te spelen in de transitie naar duurzaam transport en het verminderen van de impact van hun activiteiten op het milieu. Met de nieuwe elektrische trekker en volledig elektrische koeltrailer draagt het bij aan de grotere inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan en een meer duurzame toekomst te creëren.

Het bedrijf verwacht dat deze investering niet alleen zijn inzetbaarheid zal verbreden, maar ook als inspiratie zal dienen voor anderen in de sector om soortgelijke stappen te zetten naar verduurzaming.

Over DJMiddelkoop

DJMiddelkoop is al meer dan drie decennia een prominente speler in de transport- en afhandeling van pharma-, high value- en general cargo airfreight. Met een sterke focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie heeft het bedrijf een reputatie opgebouwd als een vooruitstrevende partner in het leveren van logistieke oplossingen.