state region amsterdam

Duurzaamheidsaanpak Schiphol Trade Park beloont met 4 sterren

Tijdens de Dutch Green Building Week heeft Schiphol Trade Park een excellente duurzaamheidsscore behaald. De hoge notering is een beloning voor de manier waarop uitvoering wordt gegeven aan de ambitie om zich te ontwikkelen tot het meest duurzame logistieke bedrijventerrein van Europa.

 

Schiphol Trade Park profileert zich al langere tijd als innovatief en duurzaam logistiek bedrijventerrein. Hiermee beoogt het bedrijvenpark de internationale concurrentiepositie van luchthaven Schiphol en de Metropoolregio Amsterdam te versterken.

 

Duurzaamheidprestatie gebouwen
Om deze duurzaamheidsambitie te concretiseren, is begin 2013 gestart met een BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling certificeringstraject voor de planvormingsfase. BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. De afkorting staat voor: Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Duurzaamheid is door Schiphol Trade Park volledig verweven in maar liefst 27 ambities: van proces tot uitvoering en van inrichting tot management.

 

Vier sterren
Bij de duurzaamheidscertificering tijdens de Dutch Green Building Week in Arnhem ontving directeur Dick van der Harst het BREEAM-NL certificaat voor gebiedsontwikkeling met 4 sterren. Bovenop de beloning voor deze integrale benadering zijn er extra punten toegekend voor het innovatieve agrarische beheer van de toekomstige openbare ruimte. Hierbij wordt het openbaar groen ingezet voor productie van voedsel en grondstoffen voor de BioBased Economie.

Duurzaamheid loont

Schiphol Trade Park is het vierde gebied in Nederland dat een certificaat toegekend heeft gekregen. Voor bedrijven die zich willen vestigen op Schiphol Trade Park betekent dit dat hiermee de duurzame omgevingsfactoren gewaarborgd zijn. Hiermee laat Schiphol Trade Park ook zien dat duurzaamheid loont en geen kostenpost is. De certificering en benoemde maatregelen zijn voor nieuwe vestigers daarom een goede basis voor het verkrijgen van een BREEAM-NL Nieuwbouw certificering voor hun gebouw.

 

Schiphol Trade Park
Schiphol Trade Park is een nieuw bedrijventerrein voor bedrijven die zich richten op (inter)nationale handel en innovatieve logistieke oplossingen. Deze locatie ligt strategisch direct naast Schiphol aan de A4 met een eigen op- en afrit, aan de zuidrand van de Metropoolregio Amsterdam en met de regio’s Haaglanden en Leiden binnen handbereik. Multimodale bereikbaarheid en een duurzaam innovatief vestigingsmilieu maken deze locatie geschikt voor vernieuwende bedrijven op het vlak van hoogwaardige logistiek en (internationale) handel.

 

Schiphol Trade Park is 350 hectare groot en bevat vijf deelgebieden: ‘Logistics Zone’, voor vernieuwende logistiek; ‘Trade Boulevard’, voor aan de logistiek gekoppelde handelsfuncties; de ‘Campus’; de zichtlocatie ‘A4 Skyline’ en het centrale innovatiegebied ‘The Valley’.

 

Vraaggerichte ontwikkeling
Schiphol Trade Park is een ontwikkeling van regionale gebiedsontwikkelaar SADC, Schiphol Real Estate en de gemeente Haarlemmermeer. Samen ontwikkelen zij deze locatie vraaggericht. Direct gekoppeld aan de komst van de eerste klanten wordt gestart met de uitvoeringsactiviteiten. De gesprekken met de eerste potentiële klanten zijn in volle gang.

 

 

Bron: Metropoolregioamsterdam.nl

 

 

Geef een reactie