state region amsterdam

Eerste DHL Parcelstation in gebruik genomen

DHL heeft in Utrecht een eerste Parcelstation in gebruik genomen. Het gaat om pakketkluisjes waar klanten 24 uur per dag en zeven dagen in de week hun pakketten kunnen afhalen of afleveren. DHL wil de komende maanden in totaal 20 Parcelstations in gebruik nemen, onder meer in Amsterdam.

 

Het Parcelstation staat bij het hoofdkantoor van DHL Parcel aan de Reactorweg. Andere pakketkluizen komen bij onder meer tankstations en bij openbaar vervoer-stations.

 

 

Aanzienlijke uitbreiding in komende tijd
Een Parcelstation bestaat uit een aantal kluisjes in verschillende formaten waar klanten hun online bestelde artikelen kunnen ophalen. Kiezen ze voor aflevering in zo’n Parcelstation dan krijgen zij per sms een code waarmee ze de kluis kunnen openen. DHL plaatst eind dit jaar en begin volgend jaar zo’n twintig Parcelstations en zal in de loop van volgend jaar het aantal aanzienlijk gaan uitbreiden.

 

Ontvangen én verzenden
Het Parcelstation kan ook gebruikt worden voor het verzenden van pakketten. Een klant bereidt een zending thuis via zijn computer voor. Door op het Parcelstation het thuis geprinte etiket te scannen krijgt men toegang tot een van de kluisjes. Het pakket wordt vervolgens door DHL opgehaald en bij de ontvanger bezorgd. Als de webwinkel de optie toelaat kan het Parcelstation zo ook gebruikt worden voor het retourneren van aankopen. 

 

Keuzevrijheid consument
Parcelstations worden in Duitsland al een aantal jaar op grote schaal toegepast. Bij onze oosterburen staan inmiddels al meer dan 3.000 Parcelstations. Het is daar een zeer populaire aflever- en verzendoptie. Ook in Nederland verwacht DHL veel van deze vorm van verzenden en ontvangen. In combinatie met de Parcelshops, waarvan er inmiddels al meer dan 1.000 zijn, wordt daarmee de mogelijkheid om zelf te bepalen waar en wanneer men zijn pakket in ontvangst wil nemen verder uitgebreid. Nu al heeft 96% van alle Nederlanders een Parcelshop binnen een straal van vier kilometer van zijn of haar huis. Deze reeds aanzienlijke dekking wordt de komende tijd nog beduidend vergroot door de uitbreiding van het aantal Parcelshops en de nieuwe Parcelstations.

 

Innovaties gericht op e-commerce
Parcelstations zijn onderdeel van veelomvattende investeringen in innovaties die DHL Parcel in Nederland doet om het online winkelen te vergemakkelijken. De innovaties omvatten verder onder meer maandag- en avondlevering, uitbreiding van het aantal Parcelshops, tijdvensterlevering en meer geavanceerde track- en trace-opties en e-mailnotificatie.

 

Via: dhlparcel.nl

Geef een reactie