circulaire hgavenrondvaart

Circulaire havenrondvaart in haven Amsterdam

De haven van Amsterdam speelt een belangrijke rol in de circulaire economie. Om meer over die rol te vertellen en te laten zien welke circulaire activiteiten zich in de Amsterdamse haven ontplooien, organiseert Port of Amsterdam op 12 maart een circulaire havenrondvaart, tijdens de Week van de Circulaire Economie.

Bron: Port of Amsterdam.

In de haven worden op grote schaal diverse soorten afval, zoals plastic, rubber, glas, metalen en hout ingezameld, gescheiden en gerecycled. Deze stromen willen we een zo hoogwaardig mogelijk nieuw leven geven. We creëren daarom kansen door circulaire initiatieven te stimuleren en bedrijven, ladingen en reststromen aan elkaar te koppelen. Zo starten we circulaire ketens met waarde voor de haven en stad. Meer over de circulaire economie in de Amsterdamse haven lees je hier.

Praktische informatie over de circulaire havenrondvaart

De rondvaart start om 15:00 uur en duurt in totaal 2,5 uur. Vanaf 14:30 kun je opstappen bij de steiger ten hoogte van de Ruijterkade 7. Rond 17:30 zullen we hier weer aanmeren. De rondvaart is onder begeleiding van Anna-Marise Rocha en James Hallworth, beiden Commercieel Manager Circulaire Economie bij Port of Amsterdam.