logistieke footprint

Kenniscafé Logistieke Footprint van Greenport Aalsmeer

  • Datum: 21 feb 2024
  • Tijd: 15:00 - 17:00 uur
  • Locatie: Locatie volgt na aanmelding
  • Aanmelden

De Europese Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) staat voor de deur en brengt ingrijpende veranderingen met zich mee voor bedrijven in verschillende sectoren, waaronder logistiek en tuinbouw. Doe mee aan het Kenniscafé ‘Logistieke Footprint’ van Greenport Aalsmeer op woensdag 21 februari.

Tijdens dit kenniscafé krijgt u krijgt uitleg over carbon footprinting in de logistiek, en dat gaat verder dan alleen transporteurs. Ook op kwekers die de logistiek uitbesteden is dit van toepassing! De CSRD-richtlijn lijkt vooral grote bedrijven te raken, maar deze bedrijven gaan hun partners óók om informatie vragen. Hierdoor krijgen ook veel kleinere bedrijven te maken met hun footprint. Zij moeten gaan rapporteren aan hun opdrachtgevers wat de CO2-uitstoot per zending is. Het gaat dus om alle bedrijven die voor grote firma’s werken.

Het meten van uw logistieke footprint

Maar hoe begint u? Hoe begint u met meten? Welke data heeft u nodig en welke uitdagingen kunt u tegenkomen als u hiermee aan de slag gaat? We geven uitleg over de systematiek en er is een demonstratie van een dashboard dat na afloop gratis ter beschikking wordt gesteld zodat u er ook zelf meteen mee aan de slag kunt gaan. Het kenniscafé wordt afgesloten met een doorkijkje naar de toekomst: welke vervolgstappen kunt u later nog gaan doen? Bij voldoende interesse, wordt er een vervolgbijeenkomst georganiseerd voor verdere verdieping.

Meer informatie en registratie over kenniscafé Logistiek Footprint

U kunt zich tot maandag 12 februari 2024 voor dit kenniscafé aanmelden. 
Deelname = gratis. Aanmelden kan via de onderstaande aanmeldbutton.

Moniek van de Put van Greenport Aalsmeer is hierbij betrokken als projectmanager logistiek. Neem gerust contact op voor nadere info!