waterstoffabriek flevoland

Innovatie- en netwerkmiddag over waterstof 

  • Datum: 21 apr 2022
  • Tijd: 12.00 - 17:00 uur
  • Locatie: Arendshoeve, Aalsmeerderdijk 438, 1436 BL Aalsmeerderbrug
  • Aanmelden

Doe op donderdag 21 april mee met de innovatie- en netwerkmiddag over waterstof. Ondernemers vertellen u over hun technologieën en processen. Misschien zijn die interessant voor uw bedrijf? Ook informeren we u over de kansen en investeringsmogelijkheden op het gebied van de Waardeketen Waterstof in België. Daarnaast krijgt u volop de mogelijkheid te netwerken.

In het begin van de middag informeren we u over het beleid en de subsidiemogelijkheden voor waterstof. We vertellen u over het soort projecten dat wij verder helpen met subsidie en advies. Er is specifiek aandacht voor de Belgische markt.

Daarna vertellen ondernemers over hun innovatieve waterstofprojecten. Ze voeren die uit met gebruik van onze subsidie. Wat levert dit tot nu toe op? En waarvan kunt u leren?

In een parallelle sessies lichten onderzoekers hun Sectorstudie Waterstof-Wind op Zee in België toe. Aansluitend kunt u vragen stellen.

Posterpresentaties

Een aantal organisaties lichten hun project toe. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer interessante waterstofprojecten. Heeft u zelf een gesubsidieerd waterstofproject? Presenteer die dan met een poster. We hangen deze op zodat deelnemers die kunnen bekijken tijdens netwerkmomenten. Wilt u hier gebruik van maken? Op het aanmeldformulier vindt u hoe u dat kunt aangeven.

Programma

12:00 uurInloop inclusief lunch met posterprojecten
13:00 uurPlenaire presentaties:TKI Nieuw Gas (richting geven),Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (beleid)RVO (uitvoering, regelingen)Bert van der Lingen, Consul-Generaal van Nederland in Antwerpen (Waterstof-Wind op Zee in België) 
13:45 uurProjecten op het podium – toepassingsmogelijkheden van waterstofWaterstof als brandstof voor industriële verhittingHigh Hydrogen Gas Turbine Combustor high pressure testPilotonderzoek toepasbaarheid waterstof in steenbakoven
14:15 uurPauze  
14:45 uurProjecten op het podium – waterelektrolyse innovatiesHyscalingAlkaliboostSymbatt – BattolyserMIGHTIER en INCOME 
15:15 uurProjecten op het podium – tanktechniek innovatiesFast fill dispenser met vortex koelingGroene waterstof in een flexibel elektriciteitssysteemHigh pressure, high purity, dry hydrogen
 of
14:45 uurPresentatie Sectorstudie Waterstof-Wind op Zee in BelgiëAdwin Martens (Waterstofnet): kansen op waterstofgebiedAnn Overmeire (De Blauwe Cluster): kansen in de wind op zee sectorAansluitend is er gelegenheid tot vragen stellen.
15:35 uurOndersteuning vanuit RVO: Handelsmissie Waterstof Maakindustrie
16:00 uurEind: borrel met posterprojecten